Πρωτότυπη εκδοχή της νέας Supra από την Toyota στη Γενεύη

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πρωτότυπη εκδοχή της νέας Supra από την Toyota στη Γενεύη

Από την εποχή που σταμάτησε η παραγωγή του εμβληματικού σπορ μοντέλου της Toyota με την ονομασία Supra, το 2002, έχουν περάσει 16 χρόνια. Ωστόσο στη μνήμη των απανταχού θιασωτών της γρήγορης οδήγησης το μοντέλο έχει μείνει ανεξίτηλο, δείχνοντας και τη μεγάλη αίσθηση που είχε δημιουργήσει.

Η αναμονή των petrolhead φαίνεται όμως ότι φτάνει στο τέλος της –παρότι ήταν και μακροχρόνια και βασανιστική. Εκτός του γεγονότος ότι από το 2002 όσοι ήθελαν μια Toyota με πίσω κίνηση και περίσσεια ισχύος έπρεπε να συμβιβαστούν με την εξαιρετική αλλά μόλις 200 ίππων GT86, από την ανακοίνωση της αναβίωσηw της Supra έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια.

Το 2014, το πρωτότυπο μοντέλο FT-1 ήταν μια πρώτη ένδειξη της διάθεσης της ιαπωνικής μάρκας να φέρει πίσω στις τάξεις της τουw λάτρεις των σπορ αυτοκινήτων, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη από κοινού με την BMW, για αυτό που οι Βαυαροί θα προσφέρουν σε μορφή roadster με την ονομασία Z4 και οι Ιάπωνες σε μορφή coupe με την ονομασία Supra.

Ο πραγματικός πρόγονος λοιπόν της νέας Supra θα είναι αυτό που η Toyota χαρακτηρίζει ως «μοντέρνο αγωνιστικό πρωτότυπο» και για το οποίο το μόνο που δίνει στη δημοσιότητα είναι μια λεπτομέρεια του πίσω μέρους του, η οποία διαθέτει πολύ έντονες καμπύλες και μια τεράστια αεροτομή. Περισσότερα όμως στις 6 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία ξεκινά η διεθνής έκθεση της Γενεύης, όπου η Toyota ανακοίνωσε ότι θα αποκαλύψει τον πρόδρομο της Supra.

Εικόνες βαριά καμουφλαρισμένων πρωτότυπων του μοντέλου, που δοκιμάζονται όλο το 2017 σε δημόσιους δρόμους και σε πίστες, δείχνουν ότι το μοντέλο διαθέτει μια ενσωματωμένη αεροτομή στο τελείωμα του πίσω μέρους, καμία όμως σχέση με αυτή την τεράστια «φτερούγα» της teaser εικόνας.

Η νέα Supra αναμένεται να λανσαριστεί στην αγορά στις αρχές του 2019, λίγο μετά τη νέα BMW Z4 της οποίαw πρωτότυπη εκδοχή έχουμε ήδη δει –και είναι πανέμορφη- αναμένοντας αυτή της κανονικής παραγωγής. Η Supra αναμένεται να διαθέτει ως βασικό κινητήρα το τρίλιτρο εξακύλινδρο εν σειρά turbo σύνολο της BMW, το οποίο θα αποδίδει περίπου 350 ίππους. Φυσικά η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ το βάρος θα είναι εξαιρετικά χαμηλό, καθώς το πλαίσιο που χρησιμοποιείται είναι ένα κράμα συνθετικών (ανθρακόνημα) και αλουμινένιων στοιχείων, με τεχνολογία δανεική από τα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα i3 και i8 της BMW.

Πρωτότυπη εκδοχή της νέας Supra από την Toyota στη Γενεύη
Πρωτότυπη εκδοχή της νέας Supra από την Toyota στη Γενεύη
Πρωτότυπη εκδοχή της νέας Supra από την Toyota στη Γενεύη

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider