Pista θα είναι το όνομα της κορυφαίας Ferrari 488

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Pista θα είναι το όνομα της κορυφαίας Ferrari 488

Μια διαρροή εικόνων από αμερικανικό forum, αποκαλύπτει το όνομα νέας κορυφαίας Ferrari 488.

Οι μέχρι σήμερα φήμες πρόκριναν ως πιο πιθανό όνομα για την πιο ακραία έκδοση της 488 το GTO, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η Ferrari θα ακολουθήσει τη λογική τα ειδικά οκτακύλινδρα μοντέλα της να έχουν κάθε φορά και διαφορετικό όνομα. Στο παρελθόν οι race ready πρόγονοι της 488, δηλαδή οι 458 και 430 είχαν τα ονόματα Speciale και Scuderia αντίστοιχα.

H Ferrari τηρεί σιγή ιχθύος για την κορυφαία 488, ωστόσο οι δοκιμές των πρωτότυπων στο δρόμο και σε πίστες αποδεικνύουν ότι το μοντέλο είναι πολύ κοντά στην παραγωγή και θα κάνει το ντεμπούτο του στις 6 Μαρτίου, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο κινητήρας της 488 Pista θα αυξήσει την ισχύ του πάνω και από τους 700 ίππους. Ωστόσο δεν πρόκειται απλά για μια ενδυνάμωση του V8 twin turbo των 3,9 λίτρων της απλής 488, αλλά για μια συνολικά εξελιγμένη έκδοσή του, που θα είναι εκτός από δυνατότερη και σημαντικά ελαφρύτερη.

Εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στους προφυλακτήρες, στα καπό, στα φτερά, στα καθίσματα και στο ταμπλό της νέας κορυφαίας έκδοσης του μοντέλου, καθώς και ζάντες από το ίδιο υλικό, θα μειώσουν το βάρος έως και 150 κιλά. Ενεργή πίσω πτέρυγα και νέας σχεδίασης αεροδυναμικά βοηθήματα, θα αποφέρουν ένα όφελος κάθετης δύναμης που θα ξεπερνάει το 20%.

Νέες σχέσεις κιβωτίου για καλύτερη απόκριση σε αγωνιστική χρήση και ένα σπαρτιάτικο εσωτερικό –ακόμα και το ντουλαπάκι του συνοδηγού θα πάει στα αζήτητα- ολοκληρώνουν τις μεγάλες αλλαγές που θα έχει η ειδική αυτή 488. Στόχος του μοντέλο είναι να «χτυπήσει» εμπορικά τη νέα Lamborghini Huracan Performante και τις εκδόσεις RS της Porsche.

Η Pista, η οποία θα είναι τουλάχιστον 100 κιλά πιο ελαφριά και τουλάχιστον 30 ίππους ισχυρότερη από την 488 GTB, θα σπάσει το φράγμα των 2,9 δλ. στην επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα, φτάνοντας κοντά στις επιδόσεις της κορυφαίας Ferrari όλων των εποχών, την υβριδικής LaFerrari των 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η τιμή της αναμένεται στην Ευρώπη να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ.

Pista θα είναι το όνομα της κορυφαίας Ferrari 488
Pista θα είναι το όνομα της κορυφαίας Ferrari 488
Pista θα είναι το όνομα της κορυφαίας Ferrari 488

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider