ΜcLaren: Όχι στα SUV, ναι στην ηλεκτροκίνηση

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΜcLaren: Όχι στα SUV, ναι στην ηλεκτροκίνηση

Η McLaren μοιάζει με το τελευταίο γαλατικό χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ. Μόνον που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν πολεμάει απέναντι στους Ρωμαίους, αλλά αρνείται πεισματικά να ακολουθήσει τη μόδα της εποχής, που επιτάσσει να περιλαμβάνονται στη γκάμα κάθε εταιρείας οπωσδήποτε και SUV.

H βρετανική μάρκα βλέπει το ένα κάστρο να πέφτει μετά το άλλο, καθώς επώνυμοι ανταγωνιστές της, όπως οι Porsche, Lamborghini, Maserati, κλπ. διαθέτουν ήδη από τουλάχιστον ένα SUV η κάθε μία, ενώ ακόμη και η Ferrari σχεδιάζει να αποκτήσει ένα τέτοιο. Στη McLaren απορρίπτουν ωστόσο μία τέτοια στροφή, καθώς δεν τους αντιπροσωπεύουν τα SUV ως φιλοσοφία, ενώ η εταιρεία εμφανίζει κερδοφορία και δεν βλέπει τον λόγο να στραφεί σε αυτή την trendy κατηγορία.

Η McLaren διαφέρει συνολικότερα σε επίπεδο φιλοσοφίας, καθώς δεν περιορίζεται απλά στην παραγωγή supercars υψηλών επιδόσεων, αλλά έχει δημιουργήσει τρεις σειρές εντός της γκάμας της. Πρόκειται για τις Sports Series, Super Series και Ultimate Series, οι οποίες διαφοροποιούνται ως προς τα επίπεδα «σκληροπυρηνικότητας».

Αντίθετα με τα SUV, όπου η McLaren αντιστέκεται σθεναρά, το ενδιαφέρον των Βρετανών για την ηλεκτροκίνηση είναι μεγάλο. Μάλιστα, έχουν επενδύσει ήδη ένα μεγάλο μέρος των πόρων της στην εξέλιξη ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων, μεταξύ των οποίων δεν θα υπάρχουν βεβαίως SUV.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider