Για πολύ απαιτητικούς το νέο Volvo S60

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Για πολύ απαιτητικούς το νέο Volvo S60

Η Volvo παρουσίασε πρώτα το νέο βάγκον V60 και περιμέναμε μέχρι να κάνει το ίδιο και με τη σεντάν εκδοχή του, το S60. Όντως, η σουηδική φίρμα αποκάλυψε μετά από λίγο και το νέο S60, ένα πραγματικά σύγχρονο αυτοκίνητο σαφώς επηρεασμένο από το μεγαλύτερο S90 και με το εξωτερικό σχεδιαστικό κομμάτι να ανήκει στα δυνατά του σημεία.

Η εμπρός μάσκα με τις κάθετες γρίλιες και τα χαρακτηριστικά πλέον φωτιστικά σώματα, είναι εδώ, ενώ πίσω ο τρίτος όγκος προστίθεται αρμονικά συνθέτοντας ένα σεντάν με πολύ όμορφες αναλογίες. Τα φωτιστικά σώματα σε σχηματισμό "C", κλέβουν την παράσταση και οι παραλληλόγραμμες απολήξεις των εξατμίσεων προσθέτουν σπορ πόντους.

Το εσωτερικό αποτελεί ένα από τα δυνατά όπλα του νέου S60. Η λογική της κάθετα τοποθετημένης μεγάλης οθόνης αφής στο κέντρο της κονσόλας ακολουθείται και εδώ, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προσφέρει πολύ καλή πληροφόρηση και οι όμορφοι διακόπτες στην κονσόλα δίνουν νότες σουηδικού στυλ που έχουμε συνηθίσει από τα πρόσφατα δημιουργήματα της φίρμας.

Στο κομμάτι της τεχνολογίας ετοιμαστείτε για μια... καταιγίδα συστημάτων ασφαλείας, όπως σε όλα τα Volvo και συγκεκριμένα, έχουμε σύστημα προστασίας εκτροπής από το δρόμο, σύστημα ελέγχου κάθετης κυκλοφορίας κατά την όπισθεν, σύστημα ανίχνευσης ύπαρξης αυτοκινήτου στη νεκρή γωνία, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για την αποφυγή σύγκρουσης και πολλά ακόμη.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι, ότι προβλέπεται σύστημα αυτόνομης οδήγησης που αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε δρόμους με καλή διαγράμμιση και σε ταχύτητες έως τα 130 χλμ./ώρα. Γκάζι, φρένο και διεύθυνση του οχήματος, μπορούν να ανατεθούν εξ ολοκλήρου στο σύστημα, αν και είναι υποχρεωτικό να μένουν και τα δύο χέρια του οδηγού πάνω στο τιμόνι! Εννοείται πως στο βασικό εξοπλισμό βρίσκονται και οι πλατφόρμες σύνδεσης με smartphones Android Auto και Apple CarPlay.

Το νέο Volvo S60 δεν θα λανσαριστεί με κινητήρες πετρελαίου, ενώ οι βενζίνης ξεκινούν από τα 2.0 λίτρα στις εκδόσεις T5 και T6, που αποδίδουν αντίστοιχα 250 και 318 ίππους. Το νέο S60 T5 θα επιταχύνει από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε 6,5’’ και το τετρακίνητο Τ5 σε 5,6’’. Προβλέπονται επίσης Plug-in υβριδικές εκδοχές με τετρακίνηση και υψηλές επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση. Η μικρότερη με τον T6 Twin Engine κινητήρα αποδίδει συνδυαστικά 340 ίππους και η δυνατότερη με τον Τ8 390 ίππους, που θα αυξηθούν σε 415 στις αναβαθμισμένες εκδόσεις με τη σφραγίδα της Polestar. Μάλιστα, τα δύο υβριδικά μοντέλα θα μπορούν να διανύουν έως και 45 χιλιόμετρα ως αμιγώς ηλεκτρικά και ότι θα κυκλοφορήσουν εντός του 2019.

Λίγο νωρίτερα θα ξεκινήσει το λανσάρισμα των βενζινοκίνητων Volvo S60, για το οποίο να τονίσουμε ότι θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Για πολύ απαιτητικούς το νέο Volvo S60
Για πολύ απαιτητικούς το νέο Volvo S60
Για πολύ απαιτητικούς το νέο Volvo S60
Για πολύ απαιτητικούς το νέο Volvo S60
Για πολύ απαιτητικούς το νέο Volvo S60
Για πολύ απαιτητικούς το νέο Volvo S60

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider