Ζημιές ύψους 14 εκατ. ευρώ για το Drivetribe του Τζέρεμι Κλάρκσον!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζημιές ύψους 14 εκατ. ευρώ για το Drivetribe του Τζέρεμι Κλάρκσον!

Θα περίμενε κανείς ότι μια επιχειρηματική κίνηση από τον Τζέρεμι Κλάρκσον, τον Ρίτσαρντ Χάμοντ και τον Τζέιμς Μέι θα πήγαινε «σφαίρα», χάρη στο ταλέντο της δημοφιλής τριάδας, αλλά και τους πολλούς τρόπους διαφήμισης που θα μπορούσε να δεχτεί. Το «τρίο» που αποχώρησε από το Top Gear και παρουσιάζει πλέον το «The Grand Tour» στο Amazon Prime, έχει ιδρύσει τη γνωστή πλατφόρμα DriveTribe στο διαδίκτυο.

Μέσω αυτής, αυτοκινητόφιλοι από όλο τον κόσμο, με όλων των ειδών τις προτιμήσεις σε μάρκες, μοντέλα και κατηγορίες αυτοκινήτων έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν μεταξύ τους και να συνομιλήσουν, ανταλλάσσοντας ιδέες και μαθαίνοντας νέα για την αγαπημένη τους ασχολία.

Τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το DriveTribe σημείωσε ζημιές 14 εκατομμυρίων ευρώ, με 5 εκατομμύρια να χάνονται το 2016 και άλλα 9 το 2017! Εκτός από τους τρεις παρουσιαστές, μέτοχος του DriveTribe είναι και ο γνωστός παραγωγός Άντι Γουίλμαν και ο Ερνέστο Σμιτ, μεγαλοεπιχειρηματίας που συνηθίζει να επενδύει σε τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Μαζί τους, η γνωστή 21st Century Fox είχε επενδύσει το ποσό-μαμούθ των 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων! Αυτή η εικόνα πάντως δείχνει να μην αντιπροσωπεύει το DriveTribe και η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητά του θα φέρει κέρδη αργά ή γρήγορα. Εκτιμητές, ήδη μιλούν για πρόοδο στο φετινό έτος και σημαντικά περισσότερα έσοδα μέσα στο 2019!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider