H Toyota ανακαλεί πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Toyota ανακαλεί πάνω από ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα!
Σε μία νέα μαζική ανάκληση μοντέλων της λόγω ελαττωματικών αερόσακων, που μπορεί να ανοίξουν χωρίς λόγο, προχωρά η Toyota.

H Τοyota ανακαλεί 1,06 εκατομμύρια οχήματα σε όλον τον κόσμο εξαιτίας ελαττωματικών αερόσακων. Στην Ευρώπη αφορά η ανάκληση περίπου 950.000 μοντέλα Corolla, Avensis και Corolla Verso, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από τον Ιούλιο του 2002 έως τον Ιούνιο του 2015.

Στα συγκεκριμένα οχήματα υπάρχει κίνδυνος, να ανοίξει ο αερόσακος χωρίς λόγο στη διάρκεια της διαδρομής λόγω ελαττώματος στη συσκευή διαχείρισης του airbag. Στην Ελλάδα δεν έχουν αναφερθεί επίσημα τέτοια περιστατικά.

Η ανάκληση γίνεται προληπτικά από την πλευρά της Toyota και δεν έχει επιβληθεί από τις αρμόδιες Αρχές, ενώ οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που τους αφορά, θα ενημερωθούν από τις κατά τόπους αντιπροσωπείες. Η αλλαγή του εγκέφαλου διαχείρισης των αερόσακων θα γίνεται δωρεάν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία και θα διαρκεί περίπου μία ώρα.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά, που υποχρεώνεται η Toyota να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια εξαιτίας προβλημάτων με τους αερόσακους. Πριν δύο χρόνια είχε συμβεί κάτι ανάλογο με ελαττωματικούς αερόσακους της φίρμας Takata, που άνοιγαν στις συγκρούσεις με υπερβολική ορμή και μπορούσαν να τραυματίσουν με θραύσματα τους επιβάτες. Μάλιστα η προηγούμενη ανάκληση ήταν γιγαντιαία και αφορούσε περίπου οκτώ εκατομμύρια οχήματα Toyota, ενώ η Takata κήρυξε το 2017 πτώχευση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider