Η Tesla υπόσχεται μόνον κέρδη από εδώ και εμπρός

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Tesla υπόσχεται μόνον κέρδη από εδώ και εμπρός
Ο πρόεδρος της Tesla, Ελον Μασκ, δήλωσε ότι η αμερικανική μάρκα θα εμφανίζει πλέον σε όλα τα επόμενα τρίμηνα περισσότερα έσοδα από έξοδα.

Ο Μασκ υποστηρίζει, ότι η Τesla ξεπέρασε την περίοδο «ξηρασίας» με τις συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις. Ο ιδρυτής της αμερικανικής μάρκας, που ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα αμερικανικό blog τεχνολογίας, ότι «όπως είχα πει και νωρίτερα, πιστεύω ότι σε όλα τα επόμενα τρίμηνα θα εισπράττουμε περισσότερα από όσα ξοδεύουμε». Συμπλήρωσε επίσης, ότι η Tesla δεν θα χρειαστεί ενίσχυση του κεφαλαίου της για το μέλλον.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια εμφάνισε κέρδη σε τριμηνιαία βάση για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, χάρη κυρίως στην εντυπωσιακή αύξηση παραγωγής του νέου Model 3, που αποτελεί και το προσιτότερο μοντέλο στη γκάμα της. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2018 κατασκευάστηκαν συνολικά 56.065 Model 3, βάζοντας έτσι τέλος στις ανησυχίες αναλυτών μετά από μία αρχική περίοδο δυσκολιών και καθυστερήσεων στην παραγωγή του μαζικότερου αυτοκινήτου της Tesla. Συγκεκριμένα, η καλιφορνέζικη μάρκα ανακοίνωσε κέρδη 312 εκατ. δολαρίων (περίπου 274 εκατ. ευρώ) για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, που είναι και τα υψηλότερα στην ιστορία της. Πάντως είναι το μόλις τρίτο κερδοφόρο τρίμηνο από την είσοδο της Τesla στο χρηματιστήριο το 2010, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 είχε εμφανίσει η εταιρεία ζημιές – ρεκόρ ύψους 718 εκατ. δολαρίων.

Ο Μασκ χρειαζόταν επειγόντως κάποια καλά νέα, καθώς είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα σκληρή κριτική εξαιτίας της πρόθεσής του, να αποσύρει την Tesla από το χρηματιστήριο. Τελικά ανέκρουσε πρύμνα μετά την κατάθεση αγωγών εναντίον του από την πλευρά διαφόρων επενδυτών, ενώ και οι ελεγκτικές Αρχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου απείλησαν με υψηλά πρόστιμα εγκαλώντας τον Μασκ για χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας. Ως συνέπεια, καλείται να παραιτηθεί ο Μασκ για τρία χρόνια από την προεδρία του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Tesla.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider