Μάριος Ηλιόπουλος: Λάτρης των αγώνων ταχύτητας και φιλάνθρωπος ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μάριος Ηλιόπουλος: Λάτρης των αγώνων ταχύτητας και φιλάνθρωπος ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ
Ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταχύπλοων στην Ευρώπη, λάτρης των αγώνων ταχύτητας και έντονα συναισθηματικός άνθρωπος που δεν φοβάται να συγκρουστεί στο επιχειρηματικό πεδίο. Με αυτό τον τρόπο περιγράφουν άνθρωποι της ναυτιλίας τον Μάριο Ηλιόπουλο, νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά από την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισανίδη.

Ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ταχύπλοων στην Ευρώπη, λάτρης των αγώνων ταχύτητας και έντονα συναισθηματικός άνθρωπος που δεν φοβάται να συγκρουστεί στο επιχειρηματικό πεδίο. Με αυτό τον τρόπο περιγράφουν άνθρωποι της ναυτιλίας τον Μάριο Ηλιόπουλο, νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά από την αποχώρηση του Δημήτρη Μελισανίδη.

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του Μάριου Ηλιόπουλου βρίσκεται η SeaJets την οποία συνίδρυσε μαζί με τον πατέρα του Παναγιώτη (Τάκη) Ηλιόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2022 σε ηλικία 90 ετών. Είναι γνωστή η αγάπη του Μάριου Ηλιόπουλου για τον πατέρα του στην μνήμη του οποίου και της μητέρας του ανακοίνωσε πέρσι την δημιουργία φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Η Seajets διαθέτει πάνω από 29 επιβατηγά πλοία ταξιδεύουν με τη σημαία της, τα περισσότερα από τα οποία είναι ταχύπλοα και συνδέουν 50 νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Συνολικά, καλύπτει πάνω από 400 συνδέσεις λιμανιών από τον Πειραιά, τη Ραφήνα και την Κρήτη για τα νησιά των Κυκλάδων. Πριν λίγους μήνες δύο ακόμη ταχύπλοα πλοία, εντάχθηκαν στον στόλο της Seajets, ενώ απέκτησε πρόσφατα και το «Express Skiathos».

Ενώ τους τελευταίους μήνες, ο Έλληνας εφοπλιστής εξαγόρασε και τα «Champion JET3», «Eurochampion Jet», «Super Star II” & “Superrunner Jet II». Ο κ. Ηλιόπουλος έχει δραστηριότητα και στην ποντοπόρο ναυτιλία ενώς σχεδιάζει και την λειτουργία και της εταιρείας Seajets Cruises που διαθέτει τέσσερα κρουαζιερόπλοια.

Στο επιχειρηματικό πεδίο έχει φίλους και εχθρούς. Χαρακτηριστική ήταν η κόντρα του με συναδέλφους του για τις χρονοθυρίδες αφιξοαναχωρήσεων από το λιμάνι της Ραφήνας τα προηγούμενα χρόνια στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Το 2021 η Seajets αποχώρησε από το από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Πιο πρόσφατα ο κ. Ηλιόπουλος επιχείρησε να σταματήσει την συγχώνευση της ΑΝΕΚ με την Attica Group καταθέτοντας πρόταση εξαγοράς, ενώ με κινήσεις εξαγοράς των μετοχών της MIG για να σταματήσει την πώληση της Attica Group στην Strix Holdings. Τελικά δεν κατάφερε να σταματήσει τις επιχειρηματικές εξελίξεις στην Attica Group, αν και με τις χρηματιστηριακές του κινήσεις αποκόμισε σημαντικά κέρδη. Η Seajets έχει δεχθεί και έντονη κριτική για τις τιμές, ειδικά στα δρομολόγια των Κυκλάδων.

Φιλανθρωπική δράση

Εκτός από το Ίδρυμα Ηλιόπουλου που ανακοίνωσε πέρσι με αρχικά προς δωρεά χρήματα ύψους 2 εκατ. ευρώ ο κ. Ηλιόπουλος είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική του δράση, ενώ σημαντικές δράσεις ΕΚΕ πραγματοποιεί η Seajets. Στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι πλοία της Seajets έσπευσε στην θαλάσσια περιοχή και προσέφερε βοήθεια σε πάνω από 700 ανθρώπους, διασώζοντας και μεταφέροντας τους σε μεγαλύτερα πλοία.

Ακόμη η εταιρεία προσέφερε το 10% του εισιτηρίου από και προς το λιμάνι της Ραφήνας με το Tera Jet από τις 26 Ιουλίου μέχρι το τέλος της σεζόν του 2018 για την ανοικοδόμηση των σπιτιών στο «Μάτι». Από το 2016 προσφέρει δωρεάν μεταφορά ασθενών που δηλώνουν μόνιμη κατοικία στις Κυκλάδες, μαζί και τους συνοδούς τους, σε νοσοκομεία της Αττικής με ασθενοφόρο αυτοκίνητο. Στη Σαντορίνη συνέβαλε στην αποκομιδή σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού, καλύπτοντας 55 χλμ. δρόμου από τις 31 Αυγούστου 2018.

Το 2023 μετά από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία ο Μάριος Ηλιόπουλος επισκέφθηκε την γειτονική χώρα και μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών ανακοίνωσε τη δωρεά αλληλεγγύης 1 εκατ. ευρώ για την στήριξη των πληγέντων. Η Seajets συνέδραμε και τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel στο Βόλο, προχωρώντας σε δωρεά προς το Δήμο. Η δωρεά περιλάμβανε συνολικά 300.000 μπουκάλια εμφιαλωμένο νερό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων, που έχουν μείνει χωρίς υδροδότηση εξαιτίας της καταστροφικής πλημμύρας.

Αγώνες ράλι

Εκτός από τη δουλειά του ο κ. Ηλιόπουλος έχει πάθος και με τα γρήγορα αυτοκίνητα. Έχει συμμετάσχει σε αγώνες ταχύτητας και έχει κατακτήσει πρωταθλήματα στις αναβάσεις. Από νεαρή ηλικία ασχολούνταν με τους αγώνες ράλι και έφτασε να παίρνει μέρος σε αγώνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μάλιστα είχε πάρει μέρος και στο Ράλι Ακρόπολις. Μέσω της Seajets παράλληλα έχει χορηγήσει διοργανώσεις ράλι, επιδιώκοντας την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το ERC 2018 είχε Ελληνικό χρώμα με χορηγό τη SeaJets , το λογότυπο της οποίας κοσμούσε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του πρωταθλητή Ευρώπης 2018 Alexey Lukyanuk.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε ένα δυνατό 2024 ποντάρουν τα Attica Stores - Η επόμενη μέρα

Bloomberg για Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία: Από οικονομίες σε κρίση, πλέον υπεραποδίδουν

Politico: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις ευρωεκλογές

gazzetta
gazzetta reader insider insider