«Άλμα» 5% για το bitcoin μετά τη Fed - Υψηλές πτήσεις για την αγορά των crypto

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» 5% για το bitcoin μετά τη Fed - Υψηλές πτήσεις για την αγορά των crypto
Το Ethereum προσθέτει 7,1%.

Ανοδικά κινείται η αγορά των crypto την Πέμπτη, με το Bitcoin να σκαρφαλώνει πάνω από το 5%, μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη μείωση των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης, η οποία αναζωπύρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα.

Ειδικότερα, η «ναυαρχίδα» των κρυπτονομισμάτων ενισχύεται άνω του 5% στα επίπεδα των 63.733 δολαρίων, ενώ το Ethereum προσθέτει 7% και διαμορφώνεται στα 2.483 δολάρια

Η δυναμική αυτή άνοδος των crypto μπορεί να είναι ένδειξη αναζωογόνησης του ενδιαφέροντος για το Bitcoin, το οποίο συχνά επηρεάζει ολόκληρο τον κλάδο, μετά τις χαμηλές επιδόσεις που σημείωσε νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, όπου κινήθηκε σε χαμηλό μήνα, υποχωρώντας στα 56.293 δολάρια.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για τα crypto, αποτυπώνεται και στο ταμπλό της Wall Street , μες τις μετοχές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα να πραγματοποιούν υψηλές πτήσεις στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ειδικότερα, η MicroStrategy, ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς υποστηρικτές του Bitcoin, κερδίζει πάνω από 11%. Το ανταλλακτήριο crypto Coinbase Global σημειώνει άνοδο σχεδόν 5%, ενώ οι τίτλοι των Riot Platforms, Marathon Digital και CleanSpark ενισχύονται κατά 1,6%, 3,8% και 5%, αντίστοιχα.

Όπως σημειώνει το Reuters, οι αμερικανικές εκλογές αναμένεται να επηρεάσουν τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Ο υποψήφιος για την προεδρία Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ, έχει δηλώσει «υποστηρικτής» του Bitcoin στο παρελθόν και έχει «δώσει υπόσχεση» να απολύσει τον πρόεδρο της SEC, Γκάρι Γκένσλερ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου στην αγορά των crypto.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο χρυσός της Ελλάδας

Πώς κρίνουν οι αναλυτές την «επιθετική» κίνηση της Fed

BoE: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5% τον Σεπτέμβριο - Σε υψηλό 30 μηνών η στερλίνα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider