Στο έλεος των «τσαντάκηδων» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο έλεος των «τσαντάκηδων» το ιστορικό κέντρο της Αθήνας
Χωρίς επαρκή αστυνόμευση το κέντρο της Αθήνας, όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες.

Αλαλούμ επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα σε τουριστικές περιοχές, όπως είναι η Πλάκα και το Μοναστηράκι, εν μέσω της τουριστικής περιόδου καθώς οι κλοπές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων προσπαθούν να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».

Το insider.gr βρέθηκε στο Μοναστηράκι το βράδυ της Δευτέρας και μίλησε με ιδιοκτήτες καταστημάτων και εστιατορίων οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Αθήνας και ότι οι κλοπές σημειώνονται κατά δεκάδες καθημερινά καθώς δεν υπάρχει παρουσία αστυνομικών ή κάποια υποτυπώδης περιπολία η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά.

Ιδιοκτήτης γνωστού σουβλατζίδικου στο Μοναστηράκι σημειώνει μιλώντας στο insider.gr ότι «κάθε μέρα γίνονται κλοπές. Μας έχει γίνει εμμονή να ενημερώνουμε συνεχώς τους πελάτες να προσέχουν τις τσάντες τους. Δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση εδώ και αν υπάρχει εμείς δεν την έχουμε δει τόσα χρόνια. Θα έπρεπε να κυκλοφορούν έστω κάποιες ελάχιστες αστυνομικές δυνάμεις ώστε να λειτουργήσουν τουλάχιστον αποτρεπτικά. Οι σερβιτόροι αντί να έχουν στο μυαλό τους πως θα εξυπηρετήσουν σωστά τους πελάτες, έχουν στο νου τους πώς θα αποτρέψουν μια κλοπή ή πώς θα κυνηγήσουν τον κλέφτη».

Εργαζόμενος σε άλλο εστιατόριο στο Μοναστηράκι αναφέρει μιλώντας στο insider.gr, «εργάζομαι ως σερβιτόρος εδώ και πολλά χρόνια. Φέτος ξεμπέρδεψα από μία δίκη όπου είχα εμπλακεί επειδή αναγκάστηκα να υπερασπιστώ πελάτη και τον εαυτό μου όταν ένας Μαροκινός είχε προσπαθήσει να κλέψει πελάτη απειλώντας με σουγιά. Είχα πάρει ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας ως όπλο άμυνας. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και μπλέκουμε και οι ίδιοι».

Ενδεικτική πάντως είναι η σκηνή που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια και των δημοσιογράφων που έκαναν το ρεπορτάζ τη Δευτέρα στις 21.30 το βράδυ στα γνωστά σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι. Επίδοξος ληστής άρπαξε την τσάντα πελάτισσας. Οι σερβιτόροι του εστιατορίου τον κυνήγησαν για να καταλήξουν να τον πιάσουν στην οδό Ευριπίδου, δηλαδή κάποια τετράγωνα πιο μακρυά….Η τσάντα επιστράφηκε στη νεαρή γυναίκα, ο δράστης θα πήγαινε αυτόφωρο και θα ακολουθούσε προφανώς η γνωστή διαδικασία που ακολουθείται στις κλοπές…

«Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο», ανέφερε άλλος σερβιτόρος προσθέτοντας ότι θα ήταν ευχής έργον αν οι Αρχές προέβαιναν σε κάποια στοιχειώδη μέτρα ειδικά κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου στην περιοχή κυκλοφορούν χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider