Το κινεζικό box office έχασε σχεδόν 2 δισ. δολάρια λόγω κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το κινεζικό box office έχασε σχεδόν 2 δισ. δολάρια λόγω κοροναϊού
Τις πρώτες 20 μέρες μετά το κλείσιμο 70.000 αιθουσών στην Κίνα, τα έσοδα από τα εισιτήρια ήταν μόλις 3,9 εκατ. δολάρια, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι ήταν 1,52 δισ. δολάρια.

Μεγάλο πλήγμα και στην κινηματογραφική βιομηχανία της Κίνας έχει επιφέρει η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με το Βusiness Ιnsider, συνολικά 1,91 δισ. δολάρια έχασε τους δύο πρώτους μήνες του 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, το κινεζικό box office.

Περίπου 70.000 κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας έκλεισαν τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο καταγράφεται συνήθως η μεγαλύτερη προσέλευση θεατών στη χώρα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, τις πρώτες 20 μέρες μετά το κλείσιμο των αιθουσών στην Κίνα, τα έσοδα από τα εισιτήρια ήταν μόλις 3,9 εκατ. δολάρια, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι ήταν 1,52 δισ. δολάρια.

Οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες στην Κίνα, επηρεάζουν ωστόσο και το Χόλιγουντ. Ταινίες που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, όπως για παράδειγμα η νέα ταινία της Μουλάν οποία αναμενόταν να βγει στις αίθουσες στις 27 Μαρτίου και να έχει τεράστια επιτυχία στην Κίνα, είναι πλέον άγνωστο πότε θα κυκλοφορήσουν στη χώρα. Μέχρι τότε δεν μοιάζει πιθανό να έχουν ανοίξει ξανά οι κινηματογράφοι και το γεγονός αυτό αυτό αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στο παγκόσμιο box office της ταινίας.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι και η επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ «Νo time to die» που ήταν προγραμματισμένη για τον Απρίλιο στην Κίνα, ακυρώθηκε για τους ίδιους λόγους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider