Κίνα: Δανειοδοτήσεις 20,7 δισ. δολαρίων λόγω κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Δανειοδοτήσεις 20,7 δισ. δολαρίων λόγω κοροναϊού
Δανειοδοτήσεις περίπου 20,7 δισ. δολαρίων στην Κίνα για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες λόγω κοροναϊού.

Σε δανειοδοτήσεις περίπου 20,7 δισ. δολαρίων προχώρησε η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB), για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες από το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB), η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες που προωθούν την εφαρμογή κεντρικών πολιτικών του Πεκίνου, προσέφερε περισσότερη οικονομική υποστήριξη στις επιχειρήσεις που έχουν να υλοποιήσουν μεγάλα επενδυτικά προγράμματα, ώστε αυτές να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που έχουν από το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Από τις 28 Φεβρουαρίου, η αναφερόμενη τράπεζα έχει διαθέσει δάνεια οικονομικού ύψους 144,1 δισ. γουάν (περίπου 20,7 δισ. δολαρίων) για την αποκατάσταση της λειτουργίας των γραμμών παραγωγής και 26 δισ. γουάν για τον έλεγχο της επιδημίας, σύμφωνα με την CDB.

Χονγκ Κονγκ: Δίνει 1.180 ευρώ στους κατοίκους του λόγω κοροναϊού

Την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 10.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 1.180 ευρώ) στους 7 εκατ. μόνιμους κατοίκους του που είναι άνω των 18 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Το Χονγκ Κονγκ απόφάσισε να ενισχύσει τους πολίτες προκειμένου να αναζωογονήσει την οικονομία του ημιαυτόνομου κινεζικού εδάφους, το οποίο βρίσκεται σε ύφεση εδώ και μήνες, και είναι πλέον αντιμέτωπο και με το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού.

Τη δωρεά αυτή σε μετρητά ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Πολ Τσαν, στο πλαίσιο μέτρων συνολικού ύψους 120 δισ. δολαρίων Χονγκ Κονγκ, τα οποία έχουν στόχο να βοηθήσουν την μεγαλούπολη να αντεπεξέλθει στην χειρότερη οικονομική κρίση που έχει αντιμετωπίσει εδώ και μια δεκαετία.

Οι αρχές ποντάρουν στο γεγονός ότι οι καταναλωτές θα διοχετεύσουν ένα μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά ξανά στην τοπική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider