Εκλογές ΗΠΑ: Στις κάλπες σήμερα οι Αμερικανοί - Κόντρα για την επιστολική ψήφο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκλογές ΗΠΑ: Στις κάλπες σήμερα οι Αμερικανοί - Κόντρα για την επιστολική ψήφο
Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος και νυν πρόεδρων των ΗΠΑ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στις δημοσκοπήσεις και μιλά περί κινδύνου «νοθείας» όσον αφορά στην επιστολική ψήφο. 

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν συνεχίζουν ακάθεκτοι την προεκλογική εκστρατεία τους ακόμη και σήμερα Τρίτη, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, με την ελπίδα να πείσουν τους τελευταίους αναποφάσιστους.

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος και νυν πρόεδρων των ΗΠΑ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στις δημοσκοπήσεις και μιλά περί κινδύνου «νοθείας» όσον αφορά στην επιστολική ψήφο.

Τραμπ: «Η απόφαση θα προκαλέσει βία στους δρόμους»

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει στραφεί εναντίον της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία μέσω ταχυδρομείου, καθώς διατείνεται ότι θα διευκολύνει τη νοθεία στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης προσπάθειας των Δημοκρατικών να του «κλέψουν» τη νίκη στις σημερινές αμερικανικές εκλογές 2020, κλιμάκωσε τη ρητορική του, χαρακτηρίζοντας «πολύ επικίνδυνη» απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που κατ’ αυτόν ενδέχεται να πυροδοτήσει «βία στους δρόμους».

Το δικαστήριο προ ημερών επέτρεψε στην Πενσιλβάνια, πολιτεία που συγκαταλέγεται σε αυτές που θα κρίνουν το αποτέλεσμα, να καταμετρήσει θεωρώντας έγκυρες τις ψήφους που θα φτάσουν μέσω ταχυδρομείου ως και τρεις ημέρες μετά την διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών 2020, επικυρώνοντας απόφαση κατώτερων δικαστηρίων έπειτα από προσφυγή των Ρεπουμπλικάνων εναντίον της απόφασης των τοπικών αρχών.

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ψηφοφορία στην Πενσιλβάνια είναι πολύ επικίνδυνη», έκρινε ο Τραμπ σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, πληκτρολογώντας τη λέξη «πολύ» με κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει για έμφαση. «Θα επιτρέψει αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη απάτη και θα υπονομεύσει ολόκληρο το νομικό μας σύστημα. Θα προκαλέσει επίσης βία στους δρόμους. Κάτι πρέπει να γίνει!», ανέφερε ο πρώην επιχειρηματίας των ακινήτων, που εξελέγη πρόεδρος το 2016.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider