Η τεράστια ανάγκη επαγγελματικής στήριξης των νέων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η τεράστια ανάγκη επαγγελματικής στήριξης των νέων
Πώς η Nestlé Ελλάς βρίσκεται πλάι τους με το πρόγραμμα Nestlé Needs YOUth.

Εν μέσω μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία κρατάει πλέον πάνω από μια δεκαετία, έχει εμφανιστεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο η πανδημία του κορονοϊού, η οποία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση του κόσμου σε όλο τον πλανήτη. 

Άνθρωποι χάνουν λόγω των συνθηκών τις δουλειές τους, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που προσπαθούν, αλλά δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Προφανώς, το συγκεκριμένο ζήτημα αγγίζει όλες τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο στους νέους είναι εντονότερο (οι άνεργοι νέοι στην Ευρώπη ξεπερνούν τα 3.000.000 και στην Ελλάδα τους 80.000), αφού δεν έχουν προλάβει να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν το εργασιακό τους μέλλον με απαισιοδοξία.

Η Nestlé αφουγκραζόμενη την όλη κατάσταση και στην προσπάθειά της να μην αφήσει να δημιουργηθεί μια γενιά lockdown, η οποία θα έχει στερηθεί ευκαιρίες, συνεχίζει την πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth, ένα πρόγραμμα για την υποστήριξη της επαγγελματικής ζωής των νέων. 

insider

Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή ευκαιριών απασχόλησης και προγραμμάτων μαθητείας και πρακτικής άσκησης. Από το 2013, η Nestlé Ελλάς έχει προσφέρει 709 ευκαιρίες απασχόλησης και 285 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης, ενώ έως το 2025 θα προσφέρει άλλες 300 ευκαιρίες απασχόλησης και 200 θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης στους νέους της χώρας μας. 

Χαρακτηριστικές της νοοτροπίας της εταιρίας στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι και οι σχετικές δηλώσεις του Βασίλη Αδαμίδη, Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού: «Η επένδυση στους νέους είναι η πιο σημαντική επένδυση για την εταιρεία μας, για την κοινωνία, για το μέλλον. Μέσω της πρωτοβουλίας Nestlé Needs YOUth που υλοποιούμε από το 2013, βοηθάμε τους νέους να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους, να εκπαιδευτούν μέσα από θέσεις μαθητείας και πρακτικής άσκησης ενώ τους προσφέρουμε και ευκαιρίες απασχόλησης. Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι, αλλά και το ταλέντο που τους διακρίνει, η δέσμευσή μας για την υποστήριξη τους είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ. Θέλουμε να τους ανοίξουμε τον δρόμο προς την επίτευξη των στόχων τους». 

Κατά τη διάρκεια του lockdown, η Nestlé οργάνωσε, επίσης, ψηφιακή εκπαίδευση για τους μαθητευόμενούς της για να τους επιτρέψει να ολοκληρώσουν το απαιτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσής τους. Η Nestlé εφαρμόζει ψηφιακές πρωτοβουλίες που επιτρέπουν στους νέους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία μέσω διαδικτυακών προγραμμάτων πρακτικής άσκησης.

Η κλιματική αλλαγή και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μερικές από τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Μέσα από τις δράσεις της, η Nestlé εξοπλίζει τη νέα γενιά με τις κατάλληλες δεξιότητες για να της δώσει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις.

insider

H πρωτοβουλία Nestlé Needs YOUth περιλαμβάνει και τον πυλώνα «Alliance for YOUth» («Συμμαχία για τη Νέα Γενιά») που εγκαινιάστηκε το 2014, με στόχο να ενώσει εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν τους νέους να εισέλθουν στην αγορά εργασίας. Επιδίωξη της πρωτοβουλίας είναι να εξοπλίσει τη νέα γενιά με τις κατάλληλες ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες ώστε να διαμορφώσει την κοινωνία του αύριο. Τη χρονιά που πέρασε, και παρά τις μεγάλες προκλήσεις της πανδημίας, η Nestlé Ελλάς έφερε κοντά 11 ηγέτιδες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους, δημιουργώντας μια μοναδική συμμαχία για την υποστήριξη των νέων.

Οι 750 ταλαντούχοι νέοι που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες που έχουν να κάνουν με την ομαδικότητα, την επίλυση προβλημάτων, την καινοτομία και τη διαχείριση συγκεκριμένων deadlines, και να παρουσιάσουν τις ιδέες και την οπτική τους για σημαντικά ζητήματα όπως είναι η εταιρική κοινωνική ευθύνη, οι γυναίκες στην ηγεσία αλλά και το brain drain. Οι 12 υποψήφιοι που ξεχώρισαν μέσα από τις διαφορετικές φάσεις του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν σε εφαρμογή τις δεξιότητές και τις ιδέες τους  για έξι μήνες στις συμμετέχουσες εταιρείες. Το μέλλον εξάλλου ανήκει στους νέους, στα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους, στο ταλέντο και την επιμονή τους. Η Nestlé είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να τους παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για την επαγγελματική τους απασχόληση, ώστε να γίνουν επιτυχημένοι επιχειρηματίες και άνθρωποι που θα φέρουν την αλλαγή, ανεξάρτητα από τον κλάδο τους ή το επίπεδο εμπειρίας τους.

insider

 

Sponsored by Nestlé Ελλάς

 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider