Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωμα» των εχθροπραξιών την τελευταία εβδομάδα καταγράφει η Βρετανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πάγωμα» των εχθροπραξιών την τελευταία εβδομάδα καταγράφει η Βρετανία
Οι ρωσικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή είναι πρόθυμες να προχωρήσουν σε περιορισμένες κινήσεις, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Για «πάγωμα» των εχθροπραξιών μεταξύ των ουκρανικών και των ρωσικών δυνάμενων στον πόλεμο της Ουκρανίας κάνει λόγο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας την τελευταία εβδομάδα.

Σύμφωνα με αναρτήσεις του βρετανικού υπουργείου στο Twitter, η κατάσταση είναι μάλλον απίθανο να αλλάξει την ερχόμενη εβδομάδα, με τις ρωσικές δυνάμεις αυτή τη στιγμή να είναι πρόθυμες να προχωρήσουν σε περιορισμένες κινήσεις.

Όπως υποστηρίζει το Λονδίνο, η Ρωσία δεν έχει κάνει μεγάλες προωθητικές κινήσεις στις περιοχές της Ζαπορίζια και του Χάρκοβο.

Στη Χερσώνα, στα νοτιοδυτικά της Ουκρανίας, ούτε οι δυνάμεις του Κιέβου ούτε οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν καταγράψει σημαντικές προωθήσεις στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η βρετανική κυβέρνηση, οι αυξανόμενες και συχνές εκρήξεις στα ρωσικά μετόπισθεν πιθανά δοκιμάζουν τα logistics της ρωσικής δύναμης στα νότια της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Ακόμα 2 πλοία με σιτηρά αναχώρησαν από την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider