Μπάιντεν: Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη μείωση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάιντεν: Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για τη μείωση του πληθωρισμού
Η σύντομη δήλωση του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Ο Τζο Μπάιντεν ομολόγησε σήμερα ότι «θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και βούληση για να μειωθεί ο πληθωρισμός» στις ΗΠΑ, ορμώμενος από την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων για το κόστος διαβίωσης τον μήνα Αύγουστο, που διέψευσαν πλήρως τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμά πως τα στοιχεία δείχνουν πως «επιτυγχάνεται πρόοδος για τη μείωση του πληθωρισμού».

«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος και αποφασιστικότητα» για να μειωθεί ο πληθωρισμός, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να αναφερθεί αργότερα σήμερα στον Νόμο περί Μείωσης του Πληθωρισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα από το Κογκρέσο.

Τον Αύγουστο ο πληθωρισμός έπεσε στο 8,3%, από 8,5% τον Ιούλιο, όμως η επιβράδυνση αυτή είναι μικρότερη απ’ όσο είκαζαν οι οικονομολόγοι.

Ο βασικός πληθωρισμός, εξαιρουμένου του ασταθούς κόστους τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε 0,6% από τον Ιούλιο και 6,3% σε ετήσια βάση.

Την ίδια στιγμή, οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται σε βαθύ κόκκινο με τους επενδυτές να θεωρούν πλέον ως αναπόφευκτη μία νέα αύξηση των επιτοκίων από τη Fed για τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Ο Nasdaq ηγείται των απωλειών με 4,02% στις 11.772 μονάδες, ακολουθούμενος από τον S&P 500 που χάνει 3,1% στις 3.982 μονάδες, ενώ ο Dow Jones κατρακυλά -2,66% ή 862 μονάδες και διαμορφώνεται πλέον στις 31.513 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επανήλθαν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο με «πάτημα» από τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Η μάχη «ταύρων» και «αρκούδων» στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider