Χερσώνα: Aπαγόρευση κυκλοφορίας για 58 ώρες από μεθαύριο - Τρεις άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χερσώνα: Aπαγόρευση κυκλοφορίας για 58 ώρες	από μεθαύριο - Τρεις άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμό
Οι ουκρανικές τοπικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, κοντά στη νότια γραμμή του μετώπου, από μεθαύριο Παρασκευή το βράδυ και για 58 ώρες, καθώς το Κίεβο λέει πως ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μια ευρεία επίθεση.

Οι ουκρανικές τοπικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, κοντά στη νότια γραμμή του μετώπου, από μεθαύριο Παρασκευή το βράδυ και για 58 ώρες, καθώς το Κίεβο λέει πως ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για μια ευρεία επίθεση.

«Από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) της 5ης Μαΐου, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, και διαρκέσει έως τις 6:00 της 8ης Μαΐου», ανέφερε στο Telegram ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Ολεξάντρ Προκούντιν. «Στη διάρκεια αυτών των 58 ωρών θα απαγορεύεται στους πολίτες να μετακινούνται ή να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. (Η Χερσώνα) θα είναι επίσης κλειστή στην είσοδο και στην έξοδο», πρόσθεσε.

Τρεις άμαχοι νεκροί μετά από ρωσική επίθεση σε υπεραγορά

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση σε υπεραγορά στην πόλη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, σήμερα, όπως ανακοίνωσαν η ουκρανική εισαγγελία και το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η εισαγγελία επικαλέστηκε τις αρχικές πληροφορίες που είχε στη διάθεσή της, ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην πόλη με δυνάμεις πυροβολικού, και ο υπουργός Εσωτερικών Ιχόρ Κλιμένκο δήλωσε ότι τα θύματα ήταν πελάτες και εργαζόμενοι στην υπεραγορά.

Σε φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε διαδικτυακά από το υπουργείο φαίνεται η είσοδος της υπεραγοράς που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με ένα πτώμα να κείτεται έξω από αυτήν.

«Δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με Ρώσους δολοφόνους. Πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Ή να εξαλειφθούν», δήλωσε ο Κλιμένκο. Η Ρωσία δεν σχολίασε άμεσα το περιστατικό.

Ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν τη Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο ύστερα από οκτώ μήνες κατοχής από τις ρωσικές δυνάμεις, που την έθεσαν υπό τον έλεγχό τους λίγο μετά την εισβολή τους στη χώρα πριν από 14 μήνες.

Η περιοχή υφίσταται πλέον σχεδόν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ρωσικές δυνάμεις που έχουν οχυρωθεί στην αντίθετη πλευρά του ποταμού Δνείπερου.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε επίσης ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε σε ρωσική επίθεση σε χωριό της περιοχής της Χερσώνας σήμερα το πρωί.

Στην Φινλανδία για σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες των βορειοευρωπαϊκών χωρών ο Ζελένκσι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε στην Φινλανδία όπου θα συμμετάσχει σε σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες των βορειοευρωπαϊκών χωρών για να συζητήσουν τον πόλεμο με την Ρωσία και τις σχέσεις του Κιέβου με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Θέμα της συνάντησης κορυφής θα είναι ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η συνέχιση της υποστήριξης των βορειοευρωπαϊκών χωρών προς την Ουκρανία, η σχέση της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ και η πρωτοβουλία της Ουκρανίας για μια δίκαιη ειρήνη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της σουηδικής κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο και με τους πρωθυπουργούς της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Δανίας και της Ισλανδίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ θα διαθέσει 1 δισ. ευρώ για την παραγωγή οβίδων

Σουδάν: Έφτασε ο αρμόδιος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικές υποθέσεις - Νέες συγκρούσεις παρά την εκεχειρία;

Σερβία: Μακελειό σε σχολείο στο Βελιγράδι - Εννέα νεκροί από πυρά 14χρονου μαθητή

gazzetta
gazzetta reader insider insider