ΕΛΣΤΑΤ: Ικανοποιημένοι από τη ζωή τους 3 στους 5 Έλληνες - Κοινωνικά αποκλεισμένοι το 13,2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Ικανοποιημένοι από τη ζωή τους 3 στους 5 Έλληνες - Κοινωνικά αποκλεισμένοι το 13,2%
Tο 13,2% δηλώνει ότι αισθάνεται κοινωνικά αποκλεισμένο / απομονωμένο, με τα ποσοστά για φτωχό και μη φτωχό πληθυσμό να ανέρχονται, αντίστοιχα, σε 19,2% και 11,8%.

Πλήρως ικανοποιημένο από τη ζωή του είναι το 5,2% του ελληνικού πληθυσμού, ηλικίας 16 ετών και άνω, ενώ καθόλου ικανοποιημένο δηλώνει το 1,1%, σύμφωνα με έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα (16/5). Πολύ ικανοποιημένο από τη ζωή του, δηλώνει το 56,8%, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών το 2022.

Το 88,2% του πληθυσμού δηλώνει ότι έχει κάποιον άνθρωπο από τον οποίο μπορεί να ζητήσει ηθική, υλική και οικονομική βοήθεια, με τα ποσοστά για τον φτωχό και τον μη φτωχό πληθυσμό να ανέρχονται, αντίστοιχα, σε 85,5% και 88,8%. Το 13,2% δηλώνει ότι αισθάνεται κοινωνικά αποκλεισμένο / απομονωμένο, με τα ποσοστά για φτωχό και μη φτωχό πληθυσμό να ανέρχονται, αντίστοιχα, σε 19,2% και 11,8%.

Αναφορικά με τον βαθμό ικανοποίησης του πληθυσμού από την οικονομική του κατάσταση, ποσοστό 5,7% δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο, ενώ πλήρως ικανοποιημένο δηλώνει το 1,9%.
Το μεγαλύτερο ποσοστό του φτωχού πληθυσμού1 (70,2%) δηλώνει καθόλου έως λίγο ικανοποιημένο από την οικονομική του κατάσταση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον μη φτωχό πληθυσμό ανέρχεται σε 25,9%. Πλήρως ικανοποιημένο από από τα οικονομικά του δηλώνει μόνο το 2,3% του μη φτωχού πληθυσμού.

Όσον αφορά στη χρήση του χρόνου, πολύ ικανοποιημένο είναι το 33,1%, ενώ από τις προσωπικές του σχέσεις το 59,0% . Το 1,5% του πληθυσμού δηλώνει ότι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων (που προηγήθηκαν της συνέντευξης), αισθανόταν μοναξιά, με την οικονομική κατάσταση να παίζει κι εδώ το ρόλο της, καθώς για τον φτωχό και τον μη φτωχό πληθυσμό τα ποσοστά ανέρχονται αντίστοιχα σε 2,3% και 1,3% . Το 17,1% δηλώνει ότι, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, ήταν ευτυχισμένο όλο το διάστημα, με τη διαφοροποίηση μεταξύ φτωχού και μη φτωχού πληθυσμού να διαμορφώνεται σε 14,1% και 17,8%, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Με χρόνιο πρόβλημα υγείας το 24,9% του πληθυσμού – Οι περιορισμοί που υφίστανται

ΕΛΣΤΑΤ: 1 στους 4 δεν έλαβαν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάστηκαν το 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider