Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια - Στις φλόγες το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βοιωτία: Αναζωπύρωση στα Βάγια - Στις φλόγες το Μοναστήρι του Οσίου Λουκά
Το μοναστήρι έχει εκκενωθεί από επισκέπτες και μοναχούς.

Τελευταία ενημέρωση 20.44

Στο ιστορικό μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Στείρι έφτασε η φωτιά, η οποία στο πέρασμά της έχει κάψει ολοσχερώς τον περίβολο του ιστορικού μοναστηριού. Οι πρώτες φλόγες έφτασαν στο εσωτερικό της Μονής, προκαλώντας ζημιές στο μοναστήρι, το οποίο προστατεύεται από την UNESCO. Η Μονή είχε εκκενωθεί από επισκέπτες και μοναχούς.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ εκεί είναι και ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος Γεώργιος συμμετέχοντας στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ενώ επί τόπου έσπευσε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη είναι η φωτιά που ξέσπασε από χθες στην Υλίκη της Βοιωτίας, ενώ το μεσημέρι υπήρξε αναζωπύρωση στα Βάγια Βοιωτίας, όπου χρειάστηκε επέμβαση δυνάμεων για να απεγκλωβιστούν 2 κτηνοτρόφοι, πατέρας και γιος.

Η πυρκαγιά, αφού έκαψε κάποια μελίσσια, έφτασε ταχύτατα σε κτηνοτροφική μονάδα όπου βρισκόταν ένας άνδρας και ο 16χρονος γιος του προσπαθώντας να σώσουν τα ζώα τους. Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τις φωνές της μητέρας και συζύγου και οι δύο κτηνοτρόφοι σώθηκαν στο «παρά πέντε» καθώς ο αποπνικτικός καπνός είχε φτάσει στο μαντρί. Στην περιοχή έσπευσαν εναέρια μέσα ώστε η φωτιά να μην φτάσει στο ναό του Αγίου Δημητρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας οι φλόγες - Τιτάνια μάχη να περιοριστεί το μέτωπο

Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη - Μάχη σε πολλαπλά μέτωπα για 5η ημέρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider