Επίσκεψη Σταϊκούρα σε σχολικές εγκαταστάσεις σε Ρόδο και Σύμη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσκεψη Σταϊκούρα σε σχολικές εγκαταστάσεις σε Ρόδο και Σύμη
Τις σχολικές μονάδες που κατασκευάστηκαν, αναβαθμίστηκαν ή δρομολογείται η επισκευή τους επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στη Ρόδο και στη Σύμη.

Τις σχολικές μονάδες που κατασκευάστηκαν, αναβαθμίστηκαν ή δρομολογείται η επισκευή τους επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας στη Ρόδο και στη Σύμη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσίευσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρας δήλωσε σχετικά:

«Στη Ρόδο, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μέσω του εποπτευόμενου φορέα του, των «Κτιριακών Υποδομών», υλοποίησε δύο σημαντικά έργα για την τοπική κοινωνία, συνολικού προϋπολογισμού, περίπου 4,4 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο αφορά στην κατασκευή του ολοήμερου Δημοτικού σχολείου της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου. Στο σύγχρονων προδιαγραφών διώροφο κτίριο μεταστεγάζεται το 2 ο ολοήμερο 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, φιλοξενώντας 300 μαθητές.

Το δεύτερο αφορά στην επέκταση και ανακατασκευή του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου, όπου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, φέτος, τον Απρίλιο (04/04/2024) (και εκκρεμεί η διοικητική παραλαβή του έργου).

Οι δύο αυτές σχολικές μονάδες συγκαταλέγονται στο πλήθος των κτιριακών έργων που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε όλη την Επικράτεια.

Παρεμβάσεις, οι οποίες μπορεί να έχουν χαμηλότερο προϋπολογισμού από τα έργα εθνικής εμβέλειας, αλλά έχουν τεράστια αξία για την καθημερινότητα των πολιτών. Ειδικά, οι υποδομές στην εκπαίδευση αποτελούν προτεραιότητα.

Οι σύγχρονες σχολικές μονάδες βελτιώνουν το επίπεδο διδασκαλίας τωνμαθητών και επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να ασκούν σε καλύτερες συνθήκες το λειτούργημά τους.

Συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια σε όλη την Ελλάδα και εδώ στα Δωδεκάνησα. Σε στάδιο ωρίμανσης βρίσκεται από την ΚΤΥΠ η επισκευή του κτιρίου όπου στεγάζεται το 1 ο ΕΠΑΛ Σύμης, αλλά και παρεμβάσεις στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σύμης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 - Πτώση βάσεων για τις περιζήτητες σχολές

Τετ α τετ Μασκ - Νετανιάχου: Τι συζήτησαν

Ακίνητα: Πού κυμαίνονται οι τιμές στην εξοχική κατοικία σε 9 δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων 

gazzetta
gazzetta reader insider insider