Στυλιανίδης: Τα θέματα ασφαλείας είναι η προτεραιότητά μας - Κανένα περιθώριο ανοχής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στυλιανίδης: Τα θέματα ασφαλείας είναι η προτεραιότητά μας - Κανένα περιθώριο ανοχής
«Τα θέματα ασφαλείας αποτελούν τη μεγαλύτερη προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, μετά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά.

«Τα θέματα ασφαλείας αποτελούν τη μεγαλύτερη προτεραιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, μετά την επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά και στο Α' Λιμενικό Τμήμα (Ακτή Τζελέπη) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σύσκεψης με τους επιτελείς του υπουργείου και της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα θέματα ασφάλειας. Φυσικά ενημερώθηκε για την πορεία των ελέγχων με αφορμή την αυξημένη κίνηση κατά τη θερινή περίοδο, ενώ συνεχάρη τα στελέχη του ΛΣ για το σημαντικό τους έργο και για την σημαντική συμβολή τους στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των δρομολογίων της ακτοπλοΐας και την τήρηση όλων των απαιτούμενων μέτρων τάξης και ασφάλειας.

«Όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός κατ' επανάληψη, τα θέματα ασφάλειας και ειδικά στην ακτοπλοΐα, είναι μη διαπραγματεύσιμα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής. Αυτό ξεκινήσαμε από την αρχή και αυτό θα συνεχίσουμε. Γι' αυτό θα γίνονται συχνές επιθεωρήσεις, συχνές συσκέψεις. Ο αρχηγός και οι επιτελείς του θα είναι πολύ συχνά, όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και στα άλλα λιμάνια, ακριβώς για να αποφύγουμε ένα ενδεχόμενο λάθος», ανέφερε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε: «Όπως είπα και στη Βουλή πριν δύο μέρες, είμαστε σε διαβούλευση με το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα του ΦΠΑ. Θα δούμε τη γενικότερη οικονομική πολιτική, τους δημοσιονομικούς περιορισμούς και θα υπάρξει μια γενική κυβερνητική απόφαση».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενημερώθηκε πως έχουν ήδη γίνει γύρω στους 1.500 ελέγχους και έχουν εντοπιστεί παραβάσεις: «Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και για αυτόν τον λόγο, μια περίπτωση κατέληξε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένουμε την απόφασή της έτσι ώστε αυτή η καταγγελία, αν ισχύει, όντως να τιμωρηθεί με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο για να στείλουμε και το μήνυμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η ενημέρωση του υπουργού έγινε παρουσία του γγ Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, του διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., αρχιπλοίαρχου Λ.Σ. Κωνσταντίνου Γιαλελή και άλλων στελεχών του σώματος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alpha Real Estate Services: «Κλείνει» το «Skyline» με ακίνητα 400 εκατ., τι «παίζει» με το ΧΑ

Latsco Family Office: Εξαγορά του 30% της εταιρείας Eurocatering (Φρεσκούλης)

Μυλωνάς: Μέρισμα το 40% των κερδών 2024 της ΕΤΕ, στόχος η διανομή να φτάσει το 70% των κερδών – Ανοδικά όλοι οι στόχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider