Glossing: Η υπερβολική θετικότητα στον εργασιακό χώρο μπορεί να αποβεί τοξική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Glossing: Η υπερβολική θετικότητα στον εργασιακό χώρο μπορεί να αποβεί τοξική
Το να αποσιωπά κανείς τα πραγματικά του συναισθήματα ως απάντηση σε μια κουλτούρα τοξικής θετικότητας μπορεί να έχει επιβλαβείς συνέπειες.

Η θετική συμπεριφορά και ενθάρρυνση από τους ανωτέρους στον εργασιακό χώρο είναι το Α και το Ω προκειμένου να λειτουργεί αρμονικά μια ομάδα. Παρόλα αυτά, η υπερβολική θετικότητα μπορεί να αγγίξει τα όρια της τοξικότητας, καθώς πολλά θέματα, με αυτό τον τρόπο, πιθανώς να «μπαίνουν κάτω από το χαλί», διογκώνοντας και διαιωνίζοντας το πρόβλημα.

Πλέον, οι ειδικοί κάνουν λόγο για μια ανερχόμενη τοξική συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο, η οποία ονομάζεται «glossing». Αυτή η συμπεριφορά, είναι μια μορφή τοξικής θετικότητας κατά την οποία οι άνθρωποι καταπιέζουν και αρνούνται τα αρνητικά τους συναισθήματα, κάτι που θα μπορούσε να κρατάει πίσω τόσο τις εταιρείες όσο και τους εργαζόμενους.

Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι το glossing αναφέρεται στην αποτυχία ενός ηγέτη να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στον χώρο εργασίας ή στην τάση του να αγνοεί τα προβλήματα, ωθώντας τους εργαζόμενους να μην είναι τόσο παραγωγικοί.

Mε λίγα λόγια, οι ανώτεροι, αντί να αντιμετωπίζουν τις δύσκολες στιγμές στη δουλειά, προσπαθούν να απαλύνουν τις ανησυχίες των εργαζόμενων με τοξική θετικότητα, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να κάνουν συζητήσεις για τα υποκείμενα προβλήματα που υπάρχουν.

Διαβάστε περισσότερα για το glossing στο jenny.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικό Νομοσχέδιο: Αφορολόγητο έως 300€ στα tips, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, από 15 Μαρτίου έως 15 Ιουλίου κάθε χρόνο οι δηλώσεις

Μαρινάκης: Θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση των φοροαπαλλαγών και της στήριξης των εισοδημάτων

Πλατφόρμα για τη σύγκριση παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider