Φέρνει αποτελέσματα το e-εισιτήριο – Άνοδος 12% στα έσοδα του ΟΑΣΑ

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φέρνει αποτελέσματα το e-εισιτήριο – Άνοδος 12% στα έσοδα του ΟΑΣΑ

Αύξηση εσόδων και μείωση της εισιτηριοδιαφυγής έφερε το κλείσιμο των πυλών εισόδου στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό αλλά και το μέτρο της επιβίβασης μόνο από την μπροστινή πόρτα των λεωφορείων και των τρόλεϊ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός τον Ιούλιο, πρώτο μήνα επιβολής των παραπάνω μέτρων, καταγράφηκε άνοδος 12,2% στα έσοδα του Ομίλου. Παράλληλα, παρατηρείται διαρκής μείωση του φαινόμενου της εισιτηριοδιαφυγής, το ποσοστό της οποίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ συρρικνώθηκε στο 14%.

Στελέχη του ΟΑΣΑ εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως τα έσοδα θα αυξηθούν και οι παραβάσεις θα μειωθούν περαιτέρω όταν ξεκινήσουν τους έλεγχους και οι νέοι ελεγκτές, ειδικά στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνα περισσότεροι από 1,18 εκατ. επιβάτες κινούνται στα Μέσα Μεταφοράς με κάρτα. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 800.000 προσωποποιημένες κάρτες ATH.ENA Card και 385.000 ανώνυμες κάρτες.

Μόνο με προσωποποιημένες κάρτες τα μειωμένα εισιτήρια

Τέλος, ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι από 1η Οκτώβρη καταργείται η δυνατότητα προμήθειας μειωμένου τύπου κομίστρου σε μορφή χάρτινου ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Αυτό σημαίνει πως όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο (φοιτητές, πολύτεκνοι) θα πρέπει να σπεύσουν να βγάλουν προσωποποιημένες κάρτες όπως απαιτείται σήμερα για όσους δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση (άνεργοι, ΑμΕΑ, ηλικιωμένοι κλπ).

Από τις προσωποποιημένες κάρτες, οι εγκεκριμένες κάρτες για το μηνιαίο δικαίωμα της ανεργίας έχουν ξεπεράσει τις 210.000 και οι αντίστοιχες για το δικαίωμα των ΑμΕΑ τις 35.000.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider