Κορονοϊός: Κλείνουν από Τετάρτη τα σύνορα της Ελλάδας για πολίτες εκτός ΕΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Κλείνουν από Τετάρτη τα σύνορα της Ελλάδας για πολίτες εκτός ΕΕ
Από αύριο στις 6 το πρωί, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα πολίτες από χώρα εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

Κλείνουν, από αύριο Τετάρτη, τα σύνορα της Ελλάδας για πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από αύριο στις 6 το πρωί, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα πολίτες από χώρα εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

Όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν την παρέλευση του χρόνου. Ευρωπαίοι πολίτες που μπαίνουν στη χώρα θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Μόνο για πωλήσεις τροφίμων ανοικτές οι λαϊκές αγορές

Αύριο σταματούν να λειτουργήσουν χιλιάδες εμπορικά καταστήματα, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ ξεκαθάρισε πως οι λαϊκές αγορές μένουν ανοικτές αλλά μόνο για πωλήσεις τροφίμων.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι απαγορεύονται τα σκάφη αναψυχής από το εξωτερικό, ενώ αναστέλλονται οι εξετάσεις για άδειες οδήγησης.

Δήλωσε επίσης ότι δεν θα κατασχεθούν για κανένα λόγο εισαγωγές πρώτων υλών που αφορούν την κατασκευή αντισηπτικών μασκών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider