Διακαναλική Μητσοτάκη: Παραίτηση Τσίπρα και εκλογές, εάν ηττηθεί στις ευρωεκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διακαναλική Μητσοτάκη: Παραίτηση Τσίπρα και εκλογές, εάν ηττηθεί στις ευρωεκλογές
«Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε 4 εβδομάδες», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εθνικές εκλογές, εάν ο Αλέξης Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές, ζήτησε το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε 4 εβδομάδες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου.

Ταυτόχρονα, ανέφερε πως «σε κάθε γωνιά της πατρίδας», λαμβάνει «το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή. Θα είναι μια ευρεία νίκη».

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό πακέτο παροχών που ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας, δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο», ενώ παρουσιάζοντας τις δεσμεύσεις του σημείωσε: «Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».

Σε άλλο σημείο της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «υποκριτή» τον πρωθυπουργό για τη 13η σύνταξη, ωστόσο δήλωσε πως θα την ψηφίσει η ΝΔ. «Θα ψηφίσουμε το προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Αν δεν το κάνει, είπε, ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να συζητήσω πολιτικά», αλλά «με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ», ενώ επισήμανε πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε, «ήταν πανικόβλητος και ήθελε να αλλάξει την ατζέντα από την υπόθεση με το κότερο».

«Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας, είπε, στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider