Deutsche Bank: Επέστρεψε στην κερδοφορία πρώτη φορά μετά το 2014

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Επέστρεψε στην κερδοφορία πρώτη φορά μετά το 2014
Και το 2019 παραμένουμε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη, τόνισε ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας.

Ετήσια κέρδη για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια ανακοίνωσε η Deutsche Bank παρά το αδύναμο τέταρτο τρίμηνο. Η γερμανική τράπεζα πάντως δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει τους αναλυτές, ενώ αυξάνονται οι φήμες για πιθανή συγχώνευση της τράπεζας.

Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 341 εκατ. ευρώ για το 2018 αποτυγχάνοντας να ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετέχοντας σε έρευνα του Reuters ανέμεναν το ποσό να φθάσει τα 461 εκατ. ευρώ. Για το τέταρτο τρίμηνο μόνο η τράπεζα ανακοίνωσε απώλειες 409 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα έφθασαν τα 25 δισ. ευρώ και τα 5,5 δισ. για το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Ο δείκτης tier-1 υποχώρησε στο 13,6% το 2018, έναν 14% που ήταν στα τέλη του 2017.

«Η επιστροφή μας στην κερδοφορία δείχνει ότι η Deutsche Bank βρίσκεται σε σωστή τροχιά», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Κρίστιαν Σιούινγκ. «Για το 2019 στοχεύουμε όχι μόνο να εξοικονομήσουμε κόστη, αλλά, επίσης, να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην ανάπτυξη», ανέφερε.
Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα βρίσκεται στο στόχαστρο των επενδυτών λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια. Της έχουν επιβληθεί πρόστιμα, ενώ πολλές προσπάθειες αναδιάρθρωσης έχουν αποτύχει.

Λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων πληθαίνουν οι φήμες για πιθανή συγχώνευση της Deutsche Bank με κάποια άλλη τράπεζα, με πιο πιθανή την Commerzbank. Πρόκειται για έναν τραπεζικό «γάμο», ο οποίος όχι μόνο συζητείται εδώ και μήνες, αλλά και εάν υλοποιηθεί, αναμένεται να ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού τραπεζικού γίγνεσθαι.

«Κορυφαία στελέχη της Deutsche Bank αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο της συγχώνευσης με την Commerzbank, ίσως και μέχρι τα μέσα του τρέχοντος έτους, εάν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές», αποκάλυψε χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider