Ανοίγει ξανά τον φάκελο του Ερρίκος Ντυνάν η κυβέρνηση

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει ξανά τον φάκελο του Ερρίκος Ντυνάν η κυβέρνηση
Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης θα καταθέσει εντός των ημερών νέα, βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς.

Επανεκκινεί τις διαδικασίες για πώληση του Ερρίκος Ντυνάν στο Ωνάσειο η κυβέρνηση, σε μια ύστατη προεκλογική προσπάθεια μετά τον άγονο διεθνή διαγωνισμό το περυσινό φθινόπωρο.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το Ιδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης θα καταθέσει εντός των ημερών νέα, βελτιωμένη πρόταση εξαγοράς του υπερσύγχρονου νοσοκομείου. Θυμίζεται ότι στον διαγωνισμό που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά 88 εκατ. ευρώ -η οποία ωστόσο κρίθηκε μη ικανοποιητική από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, με αποτέλεσμα η συναλλαγή να μην προχωρήσει.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όμως, η κυβέρνηση προτάσσει ξανά την ανάκτηση του Ερρίκος Ντυνάν από το ελληνικό δημόσιο, γεγονός που αποτυπώθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα, στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. Σε αυτή συμμετείχαν, εκτός από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως «ένα στολίδι για το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο πέρασε εν μία νυκτί σε ιδιωτικά συμφέροντα»:

Οι ίδιες πηγές προειδοποιούν, πάντως, ότι η διαδικασία εγκρίσεων είναι χρονοβόρα και προϋποθέτει την τήρηση όλων των διαδικασιών εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς, όπως έγκριση από τις αρμόδιες επιτροπές και τη Γενική Συνέλευση, για μια τόσο σημαντική συναλλαγή για το χαρτοφυλάκιό της. Συνεπώς, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν μήνες για να ολολοκληρωθεί η πώληση, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι το προτεινόμενο τίμημα θα ικανοποιήσει τους μετόχους της τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider