Στην «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» περνά η «Δουμπιά»

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» περνά η «Δουμπιά»
Η εταιρεία της οικογένειας Σαράντη πριν από περίπου ένα μήνα είχε προχωρήσει και στην εξαγορά της εταιρείας αναψυκτικών «Κλιάφα».

Στην «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» της οικογένειας Σαράντη, που παράγει τα προϊόντα με το σήμα «Όλυμπος», περνά σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος της «Δουμπιά».

Σημειώνεται πως η Δουμπιά, θυγατρική της Οινοποιίας Μαλαματίνα, δραστηριοποιείται στον χώρο του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού, από πηγές της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε με σύμβουλο την Ernst & Young, η εταιρεία της οικογένειας Σαράντη, κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά και επικράτησε της πρότασης που κατέθεσε fund από την Κύπρο. Πλέον αναμένεται η ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, ώστε η «Δουμπιά», να περάσει στον έλεγχο της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία».

Υπενθυμίζεται πως η «Δουμπιά» έχει τεθεί προς πώληση από την Μαλαματίνα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν ως ένα βαθμό τα δανειακά βάρη της εταιρείας.

Διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της η «Ελληνικά Γαλακτοκομεία»

Η εταιρεία της οικογένειας Σαράντη πριν από περίπου ένα μήνα είχε προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας αναψυκτικών «Κλιάφα», δείχνοντας έτσι τη διάθεσή της για διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της και άνοιγμα σε νέα προϊόντα.

Άλλωστε, η Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε η οποία παράγει και εμπορεύεται τα προϊόντα Όλυμπος, πέρα από το γάλα, είχε ήδη επεκταθεί τα προηγούμενα χρόνια και σε άλλες κατηγορίες, όπως τους χυμούς, το τσάι του βουνού και τα φυτικά προϊόντα.

Η διοίκηση της Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. επιβεβαιώνοντας τότε στο insider.gr το ενδιαφέρον για τη Δουμπιά σημείωνε παράλληλα πως η πολιτική των επενδύσεων της εταιρείας είναι διαρκής, ενώ υπογράμμιζε πως έχει προχωρήσει ήδη στην αγορά οικοπέδου στην Κύπρο, για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής χαλουμιού, για την Κυπριακή και την Ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider