Μετά τη χθεσινή καταψήφιση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie στην επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων, η διοίκηση της εταιρείας ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις της προκειμένου να ξεπεράσει το νέο εμπόδιο στην πορεία προς τη διάσωση της εταιρείας.
Το «όχι» στη συμφωνία εξυγίανσης από τους βασικούς μετόχους, οι οποίοι κατέχουν συνολικό ποσοστό 38,5% των δικαιωμάτων ψήφου, Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου μέσω των νομικών εκπροσώπων τους, ήταν κάτι που θεωρείτο μία πιθανή εξέλιξη. Άλλωστε και κατά την πρόσφατη εκδίκαση του αιτήματος στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος είχε ζητήσει την απόρριψη της αίτησης εξυγίανσης. Επομένως για τη διοίκηση της εταιρείας δεν ήταν μία στάση μη αναμενόμενη και κατά τη γενική συνέλευση.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της Folli Follie, κατά τη χθεσινή Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία συνήλθε μετά τη ματαίωση ελλείψει απαρτίας της αρχικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 10 Μαρτίου, η επιτευχθείσα απαρτία ανήλθε σε ποσοστό 54,56%. Επί του μοναδικού θέματος της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, κατά ψήφισαν μέτοχοι που εκπροσωπούν 5.078.595 μετοχές, δηλαδή ποσοστό 69,30% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν. Υπέρ ψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 11.111.071 μετοχές, ποσοστό 30,70% αντίστοιχα, ενώ αποχές δεν σημειώθηκαν.
Εφόσον λοιπόν η Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση δεν ενέκρινε τη συμφωνία εξυγίανσης και επομένως δεν παρείχε εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τη διεξαγωγή ενεργειών σε εκτέλεση της συμφωνίας, η οποία αποτελεί το τελευταίο απαραίτητο βήμα στην υπόθεση διάσωσης της Folli Folli, η διοίκηση της εταιρείας αναμένεται να αναζητήσει τη λύση με νομικό τρόπο.
Συγκεκριμένα αναμένεται να προχωρήσει στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και τον ορισμό ειδικού εντολοδόχου. Σημειώνεται ότι με βάση το άρθρο 101 παρ. 2 και 3 του ΠτΚ., προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να προστατευτούν οι πιστωτές από καταχρηστική άρνηση μετόχων το πτωχευτικό δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να διορίσει ειδικό εντολοδόχο. Καταχρηστική θεωρείται η άρνηση των μετόχων ή εταίρων ιδίως εάν το δικαστήριο κρίνει ότι χωρίς την επίτευξη συμφωνίας ο οφειλέτης αναμένεται να πτωχεύσει και ότι σε περίπτωση εκκαθάρισης του οφειλέτη οι μέτοχοι ή οι εταίροι δεν θα λάβουν μέρος στο προϊόν της εκκαθάρισης. Ο ειδικός αυτός εντολοδόχος στη συνέχεια, δύναται να συγκαλέσει Γ.Σ. να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου των «καταχρηστικά διαφωνούντων μετόχων».
Μέσα στο επόμενο τρίμηνο, τέλος αναμένεται και η απόφαση σχετικά με το αίτημα που έχει κατατεθεί για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106 β, δ του πτωχευτικού κώδικα και συζητήθηκε στις αρχές Φερβουαρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.