Ο Έλον Μασκ φανερώνει τις προθέσεις του για τις διαφημίσεις στο Twitter

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Έλον Μασκ φανερώνει τις προθέσεις του για τις διαφημίσεις στο Twitter
Το social media δεν μπορεί προφανώς να είναι ένα τοπίο κόλασης ελεύθερο για όλους, όπου μπορεί να ειπωθεί το οτιδήποτε χωρίς επιπτώσεις», τόνισε ο Μασκ.

Λίγες ώρες πριν από τη -διαφαινόμενη- ολοκλήρωση της εξαγοράς της Twitter από τον Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου «έδειξε» στην πολιτική διαφημίσεων που θέλει να ακολουθήσει στην πλατφόρμα του social media.

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter που απευθύνεται στους διαφημιστές, ο Μασκ αναφέρει πως αγοράζει την εταιρεία γιατί «είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να έχει μια κοινή διαδικτυακή κοινότητα» η οποία «δεν μπορεί προφανώς να είναι ένα τοπίο κόλασης ελεύθερο για όλους, όπου μπορεί να ειπωθεί το οτιδήποτε χωρίς επιπτώσεις».

Ο Μασκ υποστηρίζει πως έχει υπάρξει μεγάλη φημολογία για τους λόγους για τους οποίους εξαγοράζει την πλατφόρμα και για τους λόγους που ο ίδιος θεωρεί κακή τη διαφήμιση. Ο επερχόμενος επικεφαλής της Twitter αναφέρει πως με τον σωστό τρόπο η διαφήμιση μπορεί να «είναι ευχάριστη, διασκεδαστική και ενημερωτική.

Για να γίνει αυτό, το Twitter χρειάζεται να δείξει πως η διαφήμιση σχετίζεται με τις ανάγκες» των χρηστών του, σύμφωνα με τον Μασκ.

«Υπάρχει επί του παρόντος ένας μεγάλος κίνδυνος οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης να μοιραστούν σε εκείνους που θα απηχούν τις απόψεις της ακροδεξιάς και της ακροαριστεράς, προκαλώντας περισσότερο μίσος και διχασμό στην κοινωνία μας. Πέρα από το να σέβεται τους νόμους, η πλατφόρμα μας πρέπει να είναι θερμή και καταδεκτική με όλους», ανέφερε ο Μασκ.

Οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να επιλέξουν τι θα βλέπουν στο δίκτυο «ανάλογα με τις προτιμήσεις τους, με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε για παράδειγμα να δείτε ταινίες ή να παίξετε βιντεοπαιχνίδια για όλες τις ηλικίες». Είναι επίσης σημαντικό, κατά τον Μασκ, να προβάλλονται διαφημίσεις που να αντιστοιχούν όσο είναι δυνατόν στις «ανάγκες» των χρηστών.

Το Twitter φιλοδοξεί να είναι η πιο αξιοσέβαστη διαφημιστική πλατφόρμα στον κόσμο», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως οι μετοχές της Twitter θα τεθούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Καθησυχαστικός ο Μασκ στους εργαζόμενους, δεν θα απολυθεί το 75%

Chief Twit: Ο Έλον Μασκ ολοκληρώνει την εξαγορά της Twitter, με ένα... νεροχύτη

gazzetta
gazzetta reader insider insider