Η Apple «παγώνει» προσλήψεις και καθυστερεί την πληρωμή των μπόνους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple «παγώνει» προσλήψεις και καθυστερεί την πληρωμή των μπόνους
Η εταιρεία θα καταβάλει επιπλέον χρήματα στους υπαλλήλους της μια φορά ανά χρόνο, έναντι 2 φορές τον χρόνο που ήταν η πολιτική της εταιρείας μέχρι σήμερα. 

Η διοίκηση της Apple έχει αποφασίσει να «παγώσει» τις προσλήψεις σε ορισμένους τομείς των επιχειρήσεων και να καθυστερήσει την πληρωμή των μπόνους στα στελέχη της, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, το 2022 ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε πως σταματά τις προσλήψεις πέρα από τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης με στόχο την περικοπή στόχους.

Για τα μπόνους, η Apple θα καταβάλει επιπλέον χρήματα στους υπαλλήλους της μια φορά ανά χρόνο, έναντι 2 φορές τον χρόνο που ήταν η πολιτική της εταιρείας μέχρι σήμερα.

Τον Φεβρουάριο, η Apple ανακοίνωσε πως τα κέρδη της το 2022 ήταν 5% χαμηλότερα από το 2021, στην πρώτη ετήσια πτώση κερδών της από το 2019.

Σημειώνεται πως η ανταγωνίστρια της Apple, Meta, ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να μειώσει το προσωπικό της κατά 10.000 εργαζομένους και να κλείσει περίπου 5.000 ανοιχτές θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠA: 1.700 απολύσεις και κλείσιμο 2 μονάδων από την Tyson Foods

ΗΠΑ: Μπαράζ απολύσεων από «γίγαντες» της Wall Street - Ποιες εταιρείες κόβουν θέσεις εργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider