Ρωσία: Αύξηση 170% στις πωλήσεις οχημάτων τον Απρίλιο - Οι κυρώσεις για τον πόλεμο έφεραν μεγάλη άνοδο στα Lada

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Αύξηση 170% στις πωλήσεις οχημάτων τον Απρίλιο - Οι κυρώσεις για τον πόλεμο έφεραν μεγάλη άνοδο στα Lada
Οι πωλήσεις του Απριλίου ήταν σχεδόν οι μισές από τις 150.000 πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο του 2021, προ της εισβολής στην Ουκρανία.

Ισχυρή ανάκαμψη κατέγραψαν οι πωλήσεις οχημάτων στη Ρωσία κατά τον Απρίλιο και ετήσιο επίπεδο, παραμένοντας ωστόσο πολύ μακριά από τα επίπεδα που είχαν προ της έναρξης του πολέμου της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με έρευνα της ένωσης Autostat, τον Απρίλιο πωλήθηκαν 75.622 αυτοκίνητα στη Ρωσία έναντι 27.965 τον αντίστοιχο μήνα του 2022, σημειώνοντας μια αύξηση 170,4% σε ετήσιο επίπεδο. Ωστόσο, οι πωλήσεις του Απριλίου ήταν σχεδόν οι μισές από τις 150.000 πωλήσεις αυτοκινήτων τον Απρίλιο του 2021, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Η αγορά των αυτοκινήτων της Ρωσίας επηρεάστηκε κατά πολύ από τις κυρώσεις και τα αντίποινα της Δύσης στη χώρα λόγω της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Είναι χαρακτηριστικό πως για το σύνολο του 2022 οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία υποχώρησαν κατά 59% σε σχέση με το 2021, μετέδωσε το Reuters.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι καταναλωτές στρέφονται σε ρωσικά και κινεζικά αυτοκίνητα, όπως τα Haval, Chery και Geely.

Στο top 10 των μοντέλων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη Ρωσία για τον Απρίλιο, τα 7 ήταν κινεζικά και τα 3 ρωσικά, με το brand της Lada να ξεχωρίζει στις πωλήσεις του περασμένου μήνα.

Η κατασκευάστρια των αυτοκινήτων Lada, Avtovaz, ανακοίνωσε πως για τον Απρίλιο οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 225% σε ετήσιο επίπεδο και κατά 18,4% σε ετήσιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνοδος 18% στα έσοδα της BMW, με ώθηση από τις αυξήσεις των τιμών και την ηλεκτροκίνηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider