Walgreens: Ισχυρή πτώση στη μετοχή μετά από την αρνητική αναθεώρηση των κερδών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Walgreens: Ισχυρή πτώση στη μετοχή μετά από την αρνητική αναθεώρηση των κερδών
Είναι η πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020 που τα κέρδη κινούνται κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Walgreens την Τρίτη, στον απόηχο των αρνητικών αναθεωρήσεων που έκανε η διοίκηση της αμερικανικής αλυσίδας φαρμακείων και των αποτελεσμάτων για τη χρήση του γ' οικονομικού τριμήνου.

Η Walgreens ανακοίνωσε πως τα συνολικά έσοδα του γ' τριμήνου διαμορφώθηκαν σε 35,42 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 8,6% από το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 34,24 δισ. δολαρίων.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή έφτασαν το 1 δολάρια έναντι εκτίμησης για 1,07 δολάρια. Είναι η πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2020 που τα κέρδη κινούνται κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με το CNBC.

Για το σύνολο του οικονομικού έτους, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει κέρδη από 4 έως 4,05 δολάρια έναντι 4,45 με 4,65 δολαρίων στο προηγούμενο guidance της εταιρείας.

Η CEO, Ρόσαλιντ Μπρούερ, δήλωσε ότι αυξάνει το πρόγραμμα μείωσης του κόστους της Walgreen σε 4,1 δισ. δολάρια και λαμβάνει «άμεσα μέτρα για την αύξηση της κερδοφορίας στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης της εταιρείας στις ΗΠΑ.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Walgreens έφτασε να πέφτει έως και 8% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μακρινός στόχος από την Microsoft: Έσοδα 500 δισ. δολαρίων έως το 2030

Χρεοκοπία για την εταιρεία ηλεκτρικών φορτηγών Lordstown - Στα «μαχαίρια» με την Foxconn

gazzetta
gazzetta reader insider insider