Βρετανία: Το Εφετείο Ανταγωνισμού ενέκρινε την αναβολή για το deal Microsoft-Activision

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Το Εφετείο Ανταγωνισμού ενέκρινε την αναβολή για το deal Microsoft-Activision
Η CMA μπλόκαρε αρχικά τη συμφωνία ύψους 69 δισ.  δολαρίων τον Απρίλιο, λόγω ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπό της στον ανταγωνισμό στην αγορά του cloud gaming.

Το Εφετείο Ανταγωνισμού της Βρετανίας(CAT) έκανε δεκτή την αίτηση αναβολής, την οποία ζήτησαν από κοινού η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή (CMA) και η Microsoft, στο πλαίσιο του σχεδίου της τελευταίας να προσπαθήσει να εξαγοράσει την Activision Blizzard.

Η CMA περιμένει από τη Microsoft να υποβάλει μια τροποποιημένη δομή της συμφωνίας, η οποία, όπως ελπίζει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός, θα τη βοηθήσει να κερδίσει τη βρετανική ρυθμιστική έγκριση για την εξαγορά της Activision, κατασκευάστριας του Call of Duty.

Στο πλαίσιο αυτό, η CMA παρέτεινε την τελική προθεσμία για τη συμφωνία έως τις 29 Αυγούστου και μαζί οι δύο εταιρείες ζήτησαν από το CAT να διακόψει τη διαδικασία προσφυγής, κάτι που συμφώνησε να κάνει με ανακοίνωσή της την Παρασκευή, ανέφερε το Reuters.

Η CMA μπλόκαρε αρχικά τη συμφωνία ύψους 69 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο, λόγω ανησυχιών σχετικά με τον αντίκτυπό της στον ανταγωνισμό στην αγορά του cloud gaming, αλλά έκτοτε άνοιξε εκ νέου τις συνομιλίες για τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

American Express: Αύξηση κερδών και εσόδων στο β' τρίμηνο - Το όφελος από τις καταναλωτικές δαπάνες

Κάθι Γουντ: «Ξεφορτώθηκε» μετοχές της GM και ενίσχυσε την έκθεση της στην TSMC

gazzetta
gazzetta reader insider insider