Ξανά σε τροχιά ανάπτυξης η «Καλογήρου» - Σταθερή κερδοφορία και νέα αύξηση τζίρου, οι αλλαγές στα καταστήματα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξανά σε τροχιά ανάπτυξης η «Καλογήρου» - Σταθερή κερδοφορία και νέα αύξηση τζίρου, οι αλλαγές στα καταστήματα
Αύξηση τζίρου 25% κατέγραψε η ιστορική αλυσίδα το 2022, ενώ με διψήφιο ποσοστό τρέχουν οι πωλήσεις της εταιρείας του ομίλου Φάις και τους πρώτους μήνες του 2023.

Σταθερή τροχιά ανάπτυξης καταγράφει η «Καλογήρου» του ομίλου Φάις, με την εταιρεία να σημειώνει αύξηση τζίρου 25% το 2022 σε σχέση με το 2021, κερδοφορία προ φόρων και αύξηση περιθωρίων κέρδους. Με διψήφιο αριθμό τρέχουν οι πωλήσεις και το πρώτο πεντάμηνο του 2023, με τη διοίκηση της ιστορικής αλυσίδας να αναμένει σημαντική βελτίωση στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρονιάς.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του 2022, η εταιρεία είχε πωλήσεις 45,98 εκατ. ευρώ από 36,77 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 20,31 εκατ. ευρώ από 15,39 εκατ. ευρώ, καθώς μειώθηκε σημαντικά το κόστος πωλήσεων. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 4,067 εκατ. ευρώ από 2,139 εκατ. ευρώ το 2021.

«Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε με προσήλωση στους στρατηγικούς της στόχους στοχεύοντας στην σταδιακή επέκταση της δραστηριότητας της, αποκτώντας μεγαλύτερα μερίδια αγοράς τόσο μέσω της συνεργασίας της με νέους επώνυμους οίκους στους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και του αξεσουάρ, με σκοπό να αναλάβει την αντιπροσώπευση και διανομή αυτών στις χώρες που δραστηριοποιείται, όσο και μέσω του δικτύου λιανικών πωλήσεων που διαθέτει», αναφέρεται στην έκθεση του 2021.

Η εταιρεία εντός του 2022 και στο πλαίσιο της στρατηγικής της συνέχισε την ανάπτυξη της και την πολιτική εξορθολογισμού εξόδων με σκοπό να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα και το κόστος μισθοδοσίας της με αποτέλεσμα να βελτιώσει το αποτέλεσμα της περιόδου. Ως εκ τούτου, εντός της χρήσης έκλεισαν τρία καταστήματα, δύο εκ των οποίων στην Αττική (Factory Outlet Πειραιώς, Factory Outlet Αεροδρομίου και ένα στη Μύκονο (Βurberry Μυκόνου) και άνοιξε δύο καταστήματα Hogan στην Αθήνα και Καλογήρου Pret-a-Porter Outlet στα Σπάτα (εντός εμπορικού κέντρου McArthurGlen). Στις 31/12/2002 η εταιρεία διέθετε 22 υποκαταστήματα και τέσσερις αποθήκες.

Νέες συνεργασίες

H εταιρεία συνεχίζει να εξετάζει προτάσεις και να αναζητά νέους επώνυμους οίκους στους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και του αξεσουάρ, με σκοπό να αναλάβει την αντιπροσώπευση και διανομή αυτών στις χώρες που δραστηριοποιείται. «Πεποίθηση της Διοίκησης είναι ότι οι συνθήκες της αγοράς είναι σήμερα τέτοιες που ευνοούν εταιρείες με ισχυρή οργάνωση, μεγάλο μέγεθος, εμπειρία της αγοράς και ανεπτυγμένο δίκτυο διανομής, και δίνουν συνεπώς στον Εταιρεία τη δυνατότητα να διεκδικήσει νέες επωφελείς συνεργασίες με επώνυμους διεθνείς οίκους», αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας.

Οι εκτιμήσεις για το 2023

Στο πεντάμηνο του 2023 τα δεδομένα δείχνουν αύξηση των πωλήσεων κατά 2,5 εκατ. ευρώ ή 15 % σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, γεγονός που σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας δείχνει ότι τα βασικά μεγέθη της Εταιρείας (Πωλήσεις, EBITDA, Κέρδη προ φόρων) σε επίπεδο αποτελεσμάτων θα βελτιωθούν σημαντικά.

«Παρόλα αυτά, η Διοίκηση παρακολουθεί στενά τα γεγονότα (πληθωριστικές πιέσεις και αυξήσεις επιτοκίων δανεισμού) και συνεχίζει το πλάνο περιορισμού εξόδων και καθορίζει την πολιτική ανάπτυξης της με προσεχτικά βήματα ώστε να μην προκύψουν επιπλέον χρηματικές ανάγκες. Με δεδομένη τη μακροχρόνια συνεργασία της εταιρείας με τους προμηθευτές, εκμισθωτές και τα πιστωτικά ιδρύματα, η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι με τις ανωτέρω ενέργειες θα αντιμετωπιστούν επιτυχώς τα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν και θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η ομαλή λειτουργία της», αναφέρεται ακόμη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο πικ της φτάνει η σεζόν τον Δεκαπενταύγουστο - Τα διαφοροποιητικά στοιχεία

Ενέργεια: Νέο ρεκόρ στη διείσδυση των ΑΠΕ το 1ο εξάμηνο του 2023

Έντομα στα πιάτα των Ευρωπαίων: Γιατί κάποιοι λένε «όχι»

gazzetta
gazzetta reader insider insider