UBS: Κέρδη τριμήνου 28 δισ. δολαρίων - Ιστορικό ρεκόρ και υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
UBS: Κέρδη τριμήνου 28 δισ. δολαρίων - Ιστορικό ρεκόρ και υπερδιπλάσια των εκτιμήσεων
Η UBS πλήρωσε με έκπτωση 3 δισ. ελβετικά φράγκα ή 3,4 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την Credit Suisse τον Μάρτιο.

Ισχυρά κέρδη πολύ πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών ανακοίνωσε την Πέμπτη η UBS για το β' τρίμηνο, φτάνοντας το ύψος των 28,88 δισ. δολαρίων στα πρώτα τριμηνιαία αποτελέσματα της από τότε που η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει καθαρά κέρδη 12,8 δισ. δολαρίων για τους τρεις μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Η UBS σχολίασε ότι το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει κυρίως 28,93 δισ. δολάρια σε αρνητική υπεραξία για την εξαγορά της Credit Suisse. Η αρνητική υπεραξία αντιπροσωπεύει την εύλογη αξία των περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν σε μια συγχώνευση πέρα από την τιμή αγοράς. Η UBS πλήρωσε με έκπτωση 3 δισ. ελβετικά φράγκα ή 3,4 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει την Credit Suisse τον Μάρτιο.

Η ελβετική τράπεζα καθυστέρησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το δεύτερο τρίμηνο —αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 25 Ιουλίου— μέχρι την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse στις 12 Ιουνίου. Η πλήρης ενοποίηση της δραστηριότητας της Credit Suisse αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η UBS ανακοίνωσε ότι τερμάτισε μια συμφωνία προστασίας ζημιών ύψους 9 δισ. ελβετικών φράγκων ή 10,24 δισ. δολάρια) και ένα backstop δημόσιας ρευστότητας 100 δισ. ελβετικών φράγκων που τέθηκε σε εφαρμογή από την κυβέρνηση όταν εξαγόρασε την Credit Suisse τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Για τις πυρκαγιές θα μιλήσει σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός

Έβρος: Για 13η ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά - Κινδυνεύει το Σουφλί

Ρεύμα: Ριζικές μεταρρυθμίσεις στη λιανική ζητούν οι προμηθευτές – Τετ α τετ με τη Ρυθμιστική Αρχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider