Σε απεργιακό κλοιό οι ΗΠΑ - Στο «δρόμο» 75.000 εργαζόμενοι της Kaiser Permanente

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε απεργιακό κλοιό οι ΗΠΑ - Στο «δρόμο» 75.000 εργαζόμενοι της Kaiser Permanente
Oι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης του μεγαλύτερου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ και συνδικάτων των εργαζομένων αναφορικά με τα επίπεδα στελέχωσης της εταιρείας οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατέρχονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι της Kaiser Permanente, καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της διοίκησης του μεγαλύτερου μη κερδοσκοπικού οργανισμού στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ και συνδικάτων των εργαζομένων αναφορικά με τα επίπεδα στελέχωσης της εταιρείας οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με το CNBC, στις κινητοποιήσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν την Τετάρτη θα συμμετέχουν περισσότεροι από 75.000 εργαζόμενοι-μέλη του συνδικάτου, ενώ στην απεργία θα συμμετέχουν εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και γραφεία στις Πολιτείες Καλιφόρνια, Ουάσιγκτον, Κολοράντο, Όρεγκον, Βιρτζίνια αλλά και στην Περιφέρεια της Κολούμπια.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η διοίκηση θα πρέπει να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε προσωπικό, ενώ μεταξύ άλλων ζητούν και μισθολογικές αυξήσεις και βελτίωση των παροχών.

Σημειώνεται πως η Kaiser Permanente εξυπηρετεί σχεδόν 13 εκατ. ασθενείς σε ολόκληρη τη χώρα και λειτουργεί 39 νοσοκομεία και περισσότερα από 600 ιατρικά γραφεία σε εννιά πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας της Κολούμπια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: «Κολλημένες» οι διαπραγματεύσεις των συνδικάτων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες - Συνεχίζεται η απεργία

Hollywood: Συμφωνία-νίκη των σεναριογράφων μετά από 150 ημέρες απεργίας

LinkedIn: Υπερδιπλάσιες μέσα σε 2 χρόνια οι αγγελίες εργασίας με Τεχνητή Νοημοσύνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider