Πειραιώς: Ο SSM «διέκοψε» το Διοικητικό Συμβούλιο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πειραιώς: Ο SSM «διέκοψε» το Διοικητικό Συμβούλιο

Στην απόφαση διακοπής της σημερινής του (14/12) συνεδρίασης προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, μετά από παρέμβαση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM).

Υπενθυμίζεται πως σήμερα Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφάσιζε ποιος θα είναι ο επόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας. Συγκεκριμένα, θα ψήφιζε ποιός από τους δύο που προέκρινε την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Αξιολόγησης της Τράπεζας είναι ο καταληλότερος για να ηγηθεί της Τραπέζης.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, μετά από παρέμβαση του SSM - μέσω επιστολής - η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου διεκόπη.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Διορισμών της Πειραιώς – την περασμένη εβδομάδα – εξετάστηκε η short list των 6 επικρατέστερων υποψηφίων και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κατέληξαν στους εξής δύο. Στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Άνθιμο Θωμόπουλο καθώς και στον Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο πρώτος είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Τράπεζα, πριν από περίπου ένα χρόνο, μετά από σύγκρουση που είχε με τον τέως πρόεδρο της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα. Αποτελεί δε κοινό μυστικό ότι την υποψηφιότητα του κ. Θωμόπουλου στηρίζει με ιδιαίτερη ζέση ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Paulson, ο οποίος κατέχοντας το 9,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είχε προταθεί για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον περασμένο Ιούνιο, όμως τότε ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), ενώ τον είχε εγκρίνει στη συνέχεια εξέφρασε ενστάσεις για την υποψηφιότητα του επικαλούμενος δήθεν εμπλοκή στην υποψηφιότητα του. Ωστόσο στη συνέχεια ο SSM αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε κώλυμα και έδωσε το «πράσινο φως» για να διεκδικήσει θέση σε συστημική τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider