Διεκόπη για την Παρασκευή το ΔΣ της Πειραιώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διεκόπη για την Παρασκευή το ΔΣ της Πειραιώς

Διεκόπη οριστικά και με στόχο να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για τον ορισμό του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Τελευταίες πληροφορίες του insider.gr αναφέρουν πως το Διοικητικό Συμβούλιο διεκόπη το βράδυ της Τετάρτης για να συνεχίσει την Παρασκευή και αφού προηγηθεί - αύριο Πέμπτη - συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Βασική εισήγηση στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ θα είναι η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τον ορισμό του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, για τη θέση του CEO προκρίνεται μια τρίτη λύση και συγκεκριμένα πρόσωπο που θα υποδείξει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), πέραν των κ. κ. Άνθιμου Θωμόπουλου και Χρήστου Παπαδόπουλου που εισηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Αξιολόγησης της Πειραιώς. Όπως όλα δείχνουν, οι κ. κ. Θωμόπουλος και Παπαδόπουλος έχουν ήδη «καεί» ως επιλογές και πλέον το ΤΧΣ αναμένει νέα επιστολή από τον SSΜ για το καινούργιο πρόσωπο που θα προταθεί για Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κύκλους του ΤΧΣ, η αυριανή συνεδρίαση έχει οριστεί για τις 4 το απόγευμα.

Κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις τελευταίες εξελίξεις. Στρέφοντας τα βέλη τους στην πλευρά Paulson διαμηνύουν πως δεν μπορεί το 9% να ορίζει το υπόλοιπο 91%. Ταυτόχρονα, καταγγέλλουν και τη στάση του SSM, εξαιτίας της οποίας η Τράπεζα παραμένει χωρίς Διευθύνοντα Σύμβουλο εδώ και 11 μήνες.

Η ανακοίνωση της Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζεται η διαβούλευση του Διοικητικού της Συμβουλίου σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής νέου CEO και θα επανέλθει προσεχώς με νεότερες ανακοινώσεις.

Τι προηγήθηκε

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς διέκοψε νωρίτερα τη συνεδρίασή του, μετά από παρέμβαση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM).

Στη μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Διορισμών της Πειραιώς – την περασμένη εβδομάδα – εξετάστηκε η short list των 6 επικρατέστερων υποψηφίων και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κατέληξαν στους εξής δύο. Στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Άνθιμο Θωμόπουλο καθώς και στον Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο πρώτος είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Τράπεζα, πριν από περίπου ένα χρόνο, μετά από σύγκρουση που είχε με τον τέως πρόεδρο της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα. Αποτελεί δε κοινό μυστικό ότι την υποψηφιότητα του κ. Θωμόπουλου στηρίζει με ιδιαίτερη ζέση ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Paulson, ο οποίος κατέχοντας το 9,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είχε προταθεί για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τον περασμένο Ιούνιο, όμως τότε ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, ενώ τον είχε εγκρίνει στη συνέχεια εξέφρασε ενστάσεις για την υποψηφιότητα του επικαλούμενος δήθεν εμπλοκή στην υποψηφιότητα του. Ωστόσο στη συνέχεια ο SSM αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε κώλυμα και έδωσε το «πράσινο φως» για να διεκδικήσει θέση σε συστημική τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider