Διαδικασίες fast track για νέο CEO στην Πειραιώς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαδικασίες fast track για νέο CEO στην Πειραιώς

Επισπεύδονται οι διαδικασίες στην Τράπεζα Πειραιώς για επιλογή νέου προσώπου που θα προταθεί για τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου, μετά το χθεσινό «ναυάγιο» που προκάλεσε η αιφνίδια παρέμβαση του SSM.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το Ταμείο Χρηματοπιστωτική Σταθερότητας ασκεί πιέσεις στη διοίκηση της τράπεζας προκειμένου να ολοκληρωθεί με διαδικασίες fast track η επιλογή κατάλληλου υποψηφίου και επιβλέπει στενά την πορεία των διαδικασιών.

«Αυτό που θέλουμε είναι να κλείσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό», αναφέρουν στο insider.gr κύκλοι προσκείμενοι στο Ταμείο. Από βδομάδα αναμένονται νέες εξελίξεις, αφού δεν έχει νόημα να συνεδριάσει ούτε το ΤΧΣ ούτε το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς για το ίδιο ζήτημα χωρίς «καινούργιο όνομα» που θα χρήζει της πλήρους αποδοχής του SSM.

Πάντως προς το παρόν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει φαβορί, παρά την έντονη ονοματολογία που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες για την επίμαχη θέση.

Θυμίζεται ότι μεσούσης της συνεδρίασης στην Τράπεζα Πειραιώς το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να επικυρωθεί η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου μεταξύ των κ.κ. Άνθιμου Θωμόπουλου και Χρήστου Παπαδόπουλου που εισηγήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης, το ΤΧΣ έλαβε επιστολή από τον SSM σύμφωνα με την οποία κανείς από τους δύο υποψηφίους δεν πρέπει να προκριθεί για την εκτελεστική ηγεσία της τράπεζας.

Ιδιαίτερη δυσφορία επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο στους κύκλους του ΤΧΣ όσο και της Τράπεζας Πειραιώς για την βίαιη παρέμβαση του SSM στις διαδικασίες που κινούνται σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν υποδείξει οι ίδιοι Θεσμοί για την αναδιάρθρωση των τραπεζικών διοικήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider