Πειραιώς: Απορρίφθηκε η υποψηφιότητα Παπαδόπουλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πειραιώς: Απορρίφθηκε η υποψηφιότητα Παπαδόπουλου

Παρατείνεται το θρίλερ για την ανάδειξη διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού στο διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα, η πρόταση του κ. Χρήστου Παπαδόπουλου απορρίφθηκε με 8 ψήφους κατά και 5 υπέρ.


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη προσωρινού Διευθύνοντος Συμβούλου, τουλάχιστον έως ότου η Επιτροπή Επιλογής (Nomination Committee) καταθέσει νέα(ες) υποψηφιότητα(ες) στο τραπέζι.

Θυμίζεται ότι στο γενικό συμβούλιο του ΤΧΣ την προηγούμενη Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, η διαδικασία επιλογής CEΟ μεταξύ του Χρήστου Παπαδόπουλου και του Άνθιμου Θωμόπουλου κατέληξε σε αδιέξοδο, ως αποτέλεσμα αιφνίδιας παρέμβασης από τον SSM που δείχνει να μην εγκρίνει καμία από τις δύο υποψηφιότητες.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πιέζει έντονα τη διοίκηση της τράπεζας για επίσπευση των διαδικασιών εύρεσης νέων υποψηφίων, προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της διοίκησης το ταχύτερο δυνατό, ίσως και έως το τέλος του έτους.

Η πολύμηνη καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση των τραπεζικών διοικήσεων έχει γίνει αντικείμενο έντονων επικρίσεων από τους δανειστές, που ζητούν άμεση τοποθέτηση νέων προσώπων που θα πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο SSM.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς:

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι, το Διοικητικό της Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση δεν προέκρινε την εκλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου με βάση τις υποψηφιότητες που είχαν προταθεί. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίηση και την πλήρη υποστήριξή του στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιώργου Πουλόπουλου, ο οποίος ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς και στην εκτελεστική ομάδα της Τράπεζας, η οποία διαθέτει αποδεδειγμένη, μακρά εμπειρία.

Υπογραμμίζεται, άλλωστε, ότι οι επιδόσεις της Τράπεζας είναι ικανοποιητικές, καθώς τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου 2016 όπως δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου 2016, είναι σύμφωνα προς τους στόχους του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, με έμφαση στη μείωση των δανείων σε καθυστέρηση, αλλά και στην αύξηση των καταθέσεων και ως εκ τούτου δικαιολογούν πλήρως την εμπιστοσύνη που εκφράστηκε στη διοικητική ομάδα.

Η Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων θα συνεχίσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τις διαδικασίες της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider