Disney: Κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές του streaming χάρη στα Disney+ και Hulu

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Disney: Κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές του streaming χάρη στα Disney+ και Hulu
Τα κέρδη ανά μετοχή της Disney διαμορφώθηκαν στα 1,21 δολάρια σε προσαρμοσμένη βάση, έναντι εκτιμήσεων για 1,10 δολάρια.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο χρήσης η Disney, καθώς κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές από το streaming. Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού ήταν ανάλογα των προσδοκιών.

Τα λειτουργικά κέρδη της Disney ενισχύθηκαν σε ποσοστό 17%, καθώς οι εφαρμογές streaming - Disney+ και Hulu- ήταν για πρώτη φορά κερδοφόρα στο τρίμηνο. Σε συνδυασμό με το ESPN+, ο τομέας streaming κατέγραψε ζημιές 18 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο, πολύ μικρότερες από αυτές των 659 εκατ. δολάρια έναν χρόνο πριν.

Τα έσοδα από τις ψυχαγωγικές πλατφόρμες streaming (εξαιρουμένου του ESPN+) αυξήθηκαν 13% στο τρίμηνο, στα 5,64 δισ. δολάρια, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 47 εκατ. δολάρια, από ζημιές 587 εκατ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα. η Disney απέδωσε αυτά τα κέρδη στους αυξημένους συνδρομητές του Disney+ και στο υψηλότερο μέσο έσοδο ανά χρήστη.

Αναλυτικότερα, οι συνδρομητές του Disney+ αυξήθηκε κατά περισσότερο από 6 εκατομμύρια στο β' τρίμηνο, φτάνοντας τους 117,6 εκατομμύρια παγκοσμίως. Οι συνδρομητές του Hulu αυξήθηκαν 1%, στους 50,2 εκατομμύρια. Αντίθετα, οι συνδρομητές του ESPN+ μειώθηκαν κατά 2%, στους 24,8 εκατομμύρια.

Τα κέρδη ανά μετοχή της Disney διαμορφώθηκαν στα 1,21 δολάρια σε προσαρμοσμένη βάση, έναντι εκτιμήσεων για 1,10 δολάρια. Τα έσοδα «έπιασαν» τα 22,08 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 22,11 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider