Η OpenAI φέρνει τεράστια αναβάθμιση για το ChatGPT: Έρχεται το νέο GPT-4o

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η OpenAI φέρνει τεράστια αναβάθμιση για το ChatGPT: Έρχεται το νέο GPT-4o
Μία νέα έκδοση του ChatGPT για υπολογιστές γραφείου αλλά και ανανεωμένο περιβάλλον διεπαφής χρήστη μέσα στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης παρουσίασε η OpenAI.

Μία νέα έκδοση του ChatGPT για υπολογιστές γραφείου αλλά και ανανεωμένο περιβάλλον διεπαφής του χρήστη μέσα στην εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης παρουσίασε η OpenAI. Όπως ανέφερε η CTO της εταιρείας, Mira Murati, η νέα αναβάθμιση φέρνει το GPT - 4 σε όλους τους χρήστες ακόμη και σε όσους χρησιμοποιούν δωρεάν την υπηρεσία.

Το νέο μοντέλο, πρόσθεσε, που έχει το όνομα GPT - 4o είναι «πολύ πιο γρήγορο» με βελτιωμένες δυνατότητες σε κείμενο, βίντεο και ήχο. «Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε ένα τόσο μεγάλο βήμα σε ό,τι έχει να κάνει με την ευκολία χρήσης», πρόσθεσε η Murati. Σημειώνεται πως το «o» που προστίθεται στο λεκτικό GPT-4 σημαίνει «omni» («όλα»).

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, το GPT-4o παρέχει νοημοσύνη «επιπέδου GPT-4», ωστόσο βελτιώνει τις δυνατότητές του σε κείμενο, όραση καθώς και σε ήχο. Το ChatGPT προσφέρει εδώ και καιρό φωνητική λειτουργία με δυνατότητα μεταγραφής κειμένου χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Με το GPT-4o αυτή η δυνατότητα ενισχύεται, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν περισσότερο με το ChatGPT, παρεμβαίνοντας στην διαδικασία. Το νέο μοντέλο μπορεί να συλλέξει τεράστια δεδομένα από το Ίντερνετ και μπορεί να λειτουργήσει σε 50 διαφορετικές γλώσσες. Σημειώνεται πως το GPT-4 Turbo -το προηγούμενο κορυφαίο μοντέλο του OpenAI, μια βελτιωμένη έκδοση του GPT-4- λειτουργούσε σε συνδυασμό εικόνων και κειμένου και μπορούσε να αναλύσει εικόνες και κείμενο για να ολοκληρώσει εργασίες όπως η εξαγωγή κειμένου από εικόνες ή ακόμη και η περιγραφή του περιεχομένου αυτών των εικόνων. Με το GPT-4o «στο παιχνίδι» μπαίνει και η ομιλία.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να διακόπτουν το chat ενώ απαντά στην ερώτηση που του έχουν θέσει και το μοντέλο να ανταποκρίνεται σε «πραγματικό χρόνο» αλλά και να αντιληφθεί το συναίσθημα από τον τόνο της φωνής του χρήστη και να παράγει αντίστοιχα φωνή με «μια σειρά διαφορετικών συναισθηματικών τόνων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέο «όχι» της Anglo American στην πρόταση εξαγοράς 43 δισ. δολ. από BHP

Συνθήκες γαλέρας στη Shein, αποκαλύπτει έκθεση

Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Η AI «χτυπάει» την εργασία σαν τσουνάμι

gazzetta
gazzetta reader insider insider