Cenergy: Αύξηση 54% στα καθαρά κέρδη μετά φόρων - Στα 3,1 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cenergy: Αύξηση 54% στα καθαρά κέρδη μετά φόρων - Στα 3,1 δισ. ευρώ το ανεκτέλεστο
Δυναμικό ξεκίνημα του έτους με ικανοποιητική ανάπτυξη και στους δύο τομείς.

Δυναμικό ξεκίνησε το έτος η Cenergy Holdings, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 4% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2023, φτάνοντας στα 396 εκατ. ευρώ και τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά φόρων να ανέρχονται στα 23,6 εκατ. ευρώ έναντι 15,4 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2023 (+54%).

Η λειτουργική κερδοφορία (αναπροσαρμοσμένο EBITDA) ανήλθε σε 54,4 εκατ. ευρώ, 24% υψηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, με σταθερά υψηλά περιθώρια κέρδους στο 13,7%. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ανήλθε σε 3,1 δισ. ευρώ στις 31 Μαρτίου 2024.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση αναπροσαρμοσμένου EBITDA (α-EBITDA) για το οικονομικό έτος 2024 σε επίπεδα μεταξύ 230 και 250 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις του Ομίλου, ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings δήλωσε: «Η σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας για το πρώτο τρίμηνο του 2024 οφείλεται στο ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο και στην ικανότητά μας να εκτελούμε αποτελεσματικά απαιτητικά ενεργειακά έργα. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των παραγγελιών σταθεροποιήθηκε πάνω από το όριο των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με ισχυρές δυνατότητες για περαιτέρω αύξηση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Η απαιτούμενη επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας σε όλες τις κύριες μονάδες παραγωγής βρίσκεται σε εξέλιξη, υποστηρίζοντας τη στρατηγική μας για οργανική ανάπτυξη και εξυπηρετώντας το όραμά μας να χαράξουμε μια δυναμική πορεία στις υποδομές μεταφοράς ενέργειας».

Προοπτικές

Ο τομέας καλωδίων αναμένεται να ωφεληθεί τόσο από τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα που επιδεικνύει η ζήτηση για προϊόντα καλωδίων, όσο και από το ισχυρό χαρτοφυλάκιο εξασφαλισμένων παραγγελιών της επιχειρηματικής μονάδας των έργων. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την υψηλή αξιοποίηση όλων των γραμμών παραγωγής καθ' όλη τη διάρκεια του έτους σε όλα τα εργοστάσια του τομέα, αλλά και την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου του Ελεώνα, θα βοηθήσουν την κερδοφορία του τομέα για το 2024. Ταυτόχρονα, η δυναμική της ηλεκτροκίνησης και του εξηλεκτρισμού στην Ευρώπη και οι αυξανόμενες ανάγκες για διασυνδέσεις δικτύων αναμένεται να τροφοδοτήσουν περαιτέρω το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του τομέα μέχρι το τέλος του έτους.

Στον τομέα των σωλήνων χάλυβα αναμένεται να συνεχιστεί η ανάπτυξη νέων δικτύων αερίων καυσίμων σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για την ενεργειακή μετάβαση σε συνδυασμό με την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια. Η παραπάνω τάση έχει σαν βασική κινητήρια δύναμη τη συνέχιση της έρευνας και εκμετάλλευσης νέων και υφιστάμενων αποθεμάτων φυσικού αερίου. Ταυτόχρονα, τα έργα που αφορούν αγωγούς δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS) προχωρούν ως μια αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη λύση για την επίτευξη των θερμοκρασιακών στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού, ενώ επιταχύνεται και η ανάπτυξη δικτύων σωλήνων για τη νέα εποχή του υδρογόνου. Οι βελτιούμενες συνθήκες της αγοράς δίνουν ώθηση στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών, το οποίο με τη σειρά του τροφοδοτεί θετικά τις προοπτικές του τομέα για το 2024.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σ. Κόκκαλης: Μέσα στο 2024 στο Χρηματιστήριο η Ευρώπη Holdings – Τα οφέλη από το deal στις ασφάλειες

ΟΠΑΠ: Άνοδος GGR στα 549,7 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2024

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Αύξηση 37,6% στα έσοδα και 54,3% στα καθαρά κέρδη - Μέρισμα 0,38 ευρώ/μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider