Ομολογιούχοι της Credit Suisse μήνυσαν την ελβετική κυβέρνηση - Ζητούν αποζημιώσεις 82 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ομολογιούχοι της Credit Suisse μήνυσαν την ελβετική κυβέρνηση - Ζητούν αποζημιώσεις 82 εκατ. δολαρίων
Αγωγή κατά της ελβετικής κυβέρνησης υπέβαλαν κάτοχοι ομολόγων της Credit Suisse, τα οποία εξαλείφθηκαν μετά την εξαγορά της από την UBS την οποία εκείνη ενορχήστρωσε, αναζητώντας αποζημίωση πάνω από 82 εκατ. δολάρια συν τους τόκους.

Αγωγή κατά της ελβετικής κυβέρνησης υπέβαλαν κάτοχοι ομολόγων της Credit Suisse, αναζητώντας αποζημίωση πάνω από 82 εκατ. δολάρια συν τους τόκους, για ομόλογα που εξαλείφθηκαν μετά την εξαγορά της από την UBS, την οποία η Ελβετία ενορχήστρωσε.

Η εν λόγω αγωγή κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς ο νομικός αγώνας επεκτείνεται πλέον στο εξωτερικό όπου οι δικηγόροι θεωρούν ότι υπάρχουν ευνοϊκότεροι όροι ακρόασης και υπάρχουν δυνατότητες διερεύνησης που Ελβετία δεν επιτρέπει. Η προσφυγή, η οποία κατέστη δυνατή χάρη σε μια ρήτρα στα ψιλά γράμματα των ομολόγων υψηλού κινδύνου, περιλαμβάνει περισσότερες από 100 αγωγές.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι κάτοχοι των τίτλων Additional Tier 1 (ΑΤ1) είδαν περίπου 17 δισ. από τα ομόλογά τους να εξανεμίζονται μετά την πώληση της Credit Suisse στην UBS. Εν τω μεταξύ, οι μέτοχοι έλαβαν δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα με την κίνηση αυτή κάτι που έκανε του επενδυτές να αισθανθούν ότι παραβιάστηκε η βασική ιεραρχία της αγοράς με την οποία οι μέτοχοι απορροφούν πρώτα τις ζημίες.

Η δικηγορική εταιρεία Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan που εκπροσωπεί τους ενάγοντες αναφέρει ότι η εντολή της Ελβετίας να μηδενίσει την αξία των AT1 ομολόγων ως μέρος της πώλησης της Credit Suisse στην UBS ήταν «παράνομη καταπάτηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας των εναγόντων».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μακλούφ (ΕΚΤ) για επιτόκια: Ασαφές εάν υπάρξουν νέες μειώσεις ή πόσο θα γρήγορα θα γίνουν

GameStop: «Βουτιά» 29% στις πωλήσεις τριμήνου - Απώλειες 22% για τη μετοχή

Saudi Aramco: Αναμένεται να αντλήσει 11,2 δισ. δολάρια από την πώληση μετοχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider