«Μεθυστικά» κέρδη για την Pernod Ricard Hellas

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μεθυστικά» κέρδη για την Pernod Ricard Hellas
Μια ανάσα από τα 50 εκατ. ευρώ ο τζίρος για την ελληνική θυγατρική του ομίλου Pernod Ricard. Οι πέντε άξονες στρατηγικής για το μέλλον.

Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών κατέγραψε η Pernod Ricard Hellas, φτάνοντας μια ανάσα από τα 50 εκατ. ευρώ και συνεχίζοντας τη δυναμική της ανάπτυξη.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσιευμένες καταστάσεις, στη χρήση 01/07/2022-30/06/2023, η ελληνική θυγατρική του ομίλου Pernod Ricard εμφάνισε καθαρές πωλήσεις ύψους 47,9 εκατ. ευρώ, ήτοι αυξημένες κατά 17,78% έναντι της προηγούμενης χρήσης.

Το μικτό κέρδος ανήλθε στα 19,5 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 13,21% έναντι των 17 εκατ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης χρήσης, ενώ τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν τα 2,38 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 47,58%. Στα 1,87 εκατ. ευρώ ανήλθαν δε τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 63,09% έναντι της προηγούμενης χρήσης.

Οι πέντε άξονες στρατηγικής

Σύμφωνα με τη διοίκηση, για την τρέχουσα χρήση η εταιρεία αναμένεται να επικεντρωθεί στους βασικούς άξονες της στρατηγικής της οι οποίοι είναι:

-η αύξηση των μεριδίων αγοράς στην αγορά των οινοπνευματωδών ποτών που παρουσιάζει δυναμική ανάκαμψη

-η επένδυση σε εμπορικά σήματα προτεραιότητας με στόχο τη μακροπρόθεσμη κερδοφορία

-η στενή παρακολούθηση του κόστους για να αντεπεξέλθει στην αύξηση των ενεργειακών τιμών και σε γενικότερες προκλήσεις

-οι ασφαλείς πωλήσεις και η στενή παρακολούθηση των πιστωτικών κινδύνων

-δράσεις κοινωνικής ευθύνης που θα υπογραμμίζουν την ευαισθησία της εταιρείας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος

Διανομή μερίσματος

Όπως επίσης αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας, η Pernod Ricard Hellas θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος ύψους 1,78 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2022-2023, αυξημένο έναντι της αμέσως προηγούμενης χρήσης 2021-2022 όπου είχε αποδώσει μέρισμα ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Μια επιχειρηματική διαδρομή 34 ετών

Η Pernod Ricard Hellas, μέλος του ομίλου Pernod Ricard, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, συμπληρώνοντας αισίως φέτος 34 συναπτά έτη επιχειρηματικής διαδρομής και προσφέροντας απασχόληση σε περισσότερους από 100 εργαζόμενους.

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει πλούσιο portfolio κορυφαίων brands παγκοσμίως, όπως το Chivas Regal Scotch Whisky, την Absolut Vodka, το Jameson Irish Whiskey, τo Havana Club Cuban Rum, το Beefeater London Dry Gin, την Olmeca Tequila, καθώς και τις ultra-premium μάρκες Perrier-Jouёt Belle Epoque, Absolut Elyx, The Glenlivet Malt Whisky, Royal Salute και Martell Cognac.

Ιδιαίτερα σημαντική δε για την Pernod Ricard Hellas είναι η θέση των αμιγώς ελληνικών προϊόντων που παράγει στη μονάδα παραγωγή της Μυτιλήνης: το Ούζο ΜΙΝΙ, τα λικέρ Eoliki και τα UP ελληνικών λικέρ Roots.

Ο όμιλος Pernod Ricard αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών παγκοσμίως. Ιδρύθηκε το 1975 από τη συγχώνευση των Pernod και Ricard και από τότε η ανάπτυξη είναι συνεχής. Στον όμιλο ανήκουν 16 από τα 100 κορυφαία εμπορικά σήματα αλκοολούχων ποτών, τα οποία διανέμονται σε περισσότερες από 160 αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider