Apple: Άλμα 21% στις παγκόσμιες αποστολές PC το β' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Άλμα 21% στις παγκόσμιες αποστολές PC το β' τρίμηνο
Kατά 20,8% αυξήθηκαν οι αποστολές της Apple το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των παγκόσμιων κατασκευαστών υπολογιστών. 

Kατά 20,8% αυξήθηκαν οι αποστολές της Apple το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023, τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των παγκόσμιων κατασκευαστών υπολογιστών.

Οι παγκόσμιες αποστολές προσωπικών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 3% το δεύτερο τρίμηνο, βοηθημένες από τη ζήτηση για συσκευές με δυνατότητα AI, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας IDC την Τρίτη. Οι αποστολές υπολογιστών έφτασαν τις 64,9 εκατομμύρια μονάδες το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο, σημειώνοντας ένα δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης μετά από δύο χρόνια πτώσης, αναφέρει η έκθεση. Πίσω από την Apple ακολούθησε o όμιλος Acer σημειώνοντας άνοδο 13,7%.

Μετά τις ιστορικές πωλήσεις που καταγράφηκαν την περίοδο της πανδημίας, η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει μετά την ιστορική πτώση που αναμενόμενα κατέγραψε η συγκεκριμένη αγορά.

«Δύο συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, μία διαφημιστική εκστρατεία γύρω από υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης και ένας εμπορικός κύκλος ανανέωσης φαίνεται να είναι αυτό που χρειαζόταν η αγορά υπολογιστών, δήλωσε ο Ryan Reith, αντιπρόεδρος του ομίλου στο Worldwide Device Trackers της IDC.

Ωστόσο, τα αδύναμα αποτελέσματα στην Κίνα συνέχισαν να συγκρατούν την αγορά, όπως αναφέρει η IDC, αφού ότι εξαιρουμένης της χώρας, οι παγκόσμιες αποστολές αυξήθηκαν περισσότερο από 5% το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο όμιλος Lenovo σημείωσε το υψηλότερο μερίδιο αγοράς με 22,7%, ακολουθούμενο από την HP με 21,1%. Το μερίδιο αγοράς της Dell Technology ήταν στο 15,5% ενώ οι αποστολές της μειώθηκαν 2,4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ν. Κορέα: «Απεργία επ’ αόριστον» κήρυξε το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων της Samsung

Netcompany - Intrasoft: Ανεκτέλεστο 1 δισ. ευρώ και σχέδια για νέες λύσεις και νέες αγορές

Σε τουρισμό και real estate στρέφει το ενδιαφέρον του ο Δ. Γιαννακόπουλος

gazzetta
gazzetta reader insider insider