Domino's Pizza: Προειδοποιεί για λιγότερα ανοίγματα νέων καταστημάτων - «Βουτιά» της μετοχής άνω του 13%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Domino's Pizza: Προειδοποιεί για λιγότερα ανοίγματα νέων καταστημάτων - «Βουτιά» της μετοχής άνω του 13%
Πτώση 11,7% σημείωσε η μετοχή της Domino's Pizza Inc νωρίς την Πέμπτη, αφού τα κέρδη του β' τριμήνου που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων επισκιάστηκαν από την τρέχουσα απώλεια εσόδων.

Απώλειες 13,6% σημειώνει η μετοχή της Domino's Pizza Inc την Πέμπτη, αφού η απώλεια εσόδων επισκίασε τα υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για το β' τρίμηνο.

Η Domino's κατέγραψε καθαρά κέρδη 141,9 εκατ. δολαρίων ή 4,03 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο έως τις 16 Ιουνίου, έναντι 109,4 εκατ. δολαρίων ή 3,08 δολαρίων ανά μετοχή το προηγούμενο έτος. Τα έσοδα αυξήθηκαν σε 1,098 δισ. δολάρια από 1,025 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Η εκτίμηση της FactSet προέβλεπε κέρδη ανά μετοχή 3,68 δολάρια και έσοδα 1,103 δισ. δολάρια. Οι πωλήσεις των καταστημάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,8%, ενώ η FactSet ανέμενε αύξηση 3,1%.

Η εταιρεία με έδρα το Ann Arbor του Μίσιγκαν γνωστοποίησε επίσης προβλήματα με έναν κύριο δικαιοδόχο που θα την εμποδίσουν να επιτύχει τον στόχο της για το άνοιγμα νέων καταστημάτων παγκοσμίως φέτος.

«Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καταγράψαμε κερδοφορία στις ΗΠΑ μέσω της αύξησης του αριθμού των παραγγελιών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ράσελ Γουίνερ.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 7,2%, εξαιρουμένων των επιπτώσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Η εταιρεία επεκτάθηκε κατά 175 καταστήματα μέσα στο τρίμηνο.

Η Domino's εξακολουθεί να αναμένει ετήσια αύξηση των παγκόσμιων λιανικών πωλήσεων κατά +7%, και υπολογίζει ετήσια αύξηση των εσόδων από εργασίες κατά +8%, ενώ είναι σε καλό δρόμο για παγκόσμια αύξηση των καταστημάτων από 825 έως 925 το 2024.

Η Domino's αναμένει να ανοίξει περισσότερα από 175 καταστήματα ετησίως στις ΗΠΑ μεταξύ 2024 και 2028, παρόλα αυτά εκτιμά πως τα διεθνή ανοίγματα θα πέσουν 175 έως 275 καταστήματα κάτω από τον στόχο της για το 2024 για περισσότερα από 925 νέα καταστήματα, κυρίως λόγω των προκλήσεων στα ανοίγματα και τα κλεισίματα που αντιμετωπίζει η Domino's Pizza Enterprises, ένας από τους κύριους δικαιοδόχους της.

Η μετοχή έχει κερδίσει 14,5% από την αρχή του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Deloitte: Νέα έρευνα για τις Scale-Ups στην Ευρώπη - Τα βασικά συμπεράσματα για την Ελλάδα

«Όλα ανοιχτά» από ΕΚΤ για επιτόκια τον Σεπτέμβριο: Στο «μικροσκόπιο» πληθωρισμός, μισθοί και ανάπτυξη

Νέα εποχή για το hosting του Papaki

gazzetta
gazzetta reader insider insider