Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Απένειμε 111 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών - Ξεπέρασε το 1,5 εκατ. το πρόγραμμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Απένειμε 111 υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών - Ξεπέρασε το 1,5 εκατ. το πρόγραμμα
Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, απένειμε και φέτος συνολικά 111 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, το ύψος των οποίων ξεπερνά το 1.500.000 εκατ. ευρώ

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, απένειμε και φέτος συνολικά 111 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, το ύψος των οποίων ξεπερνά το 1.500.000 εκατ. ευρώ. Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου και την εκδήλωση χαιρέτισε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, στο πλαίσιο της διακήρυξής της «Κοινωνία και Ναυτιλία Πάντα Μαζί», θέσπισε πέρυσι το ιδιαίτερα διευρυμένο πρόγραμμα «Συν-Ένωσις για την Παιδεία + 100 υποτροφίες», καθώς και την υποτροφία με τη συμβολική ονομασία «Αριστεία», για την/τον «άριστο των αρίστων». Οι υποτροφίες αφορούν σε σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά προγράμματα προδιδακτορικού επιπέδου, πλήρους μονοετούς ή διετούς φοίτησης.

Το φετινό πρόγραμμα ενισχύθηκε αριθμητικά και ανέρχεται στις 110 συν την υποτροφία «Αριστεία», με το ύψος του να ξεπερνά το 1.500.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, χορηγήθηκαν υποτροφίες σε 46 νέες και 65 νέους αριστούχους από 20 περιοχές της πατρίδας μας, ώστε να ακολουθήσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές σε 10 επιστημονικά πεδία, σε 14 χώρες, σε 52 πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην εκδήλωση, οι απόλυτοι πρωταγωνιστές ήταν οι υπότροφοι, οι οποίοι πήραν τον λόγο από την πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, συστήθηκαν και τοποθετήθηκαν για τα όνειρά τους και για την αξία της υποτροφίας και της αριστείας τους, στέλνοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα στη νέα γενιά, σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, στον εμβληματικό χώρο όπου δεσπόζουν οι Στύλοι του Ολυμπίου Διός.

Οι 111 υπότροφοι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια της προκήρυξης και έχουν επιτύχει ιδιαίτερα υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκαν μεταξύ συνολικά 650 υποψηφίων από την επιτροπή αξιολόγησης υποτροφιών, που απαρτίζεται από μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΕΕΕ και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με πρόεδρο, τον Γιάννη Ξυλά, καθώς και τους κ.κ. Νικόλα Βενιάμη, Ντίνο Καρούση, Αλέξανδρο Παππά και Έφφη Στρατάκη. Επιπροσθέτως περιελάμβανε και τους Ανδρέα Παπανδρέου, καθηγητή Περιβαλλοντικών Οικονομικών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ηλία Παπαϊωάννου, καθηγητή Οικονομικών στο London Business School, καθώς και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Γιάννη Βακαρέλη.

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια, πάνω από 130.000.000 ευρώ στους τομείς υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας, επισιτιστικής βοήθειας, έργων δημοσίου ενδιαφέροντος καθώς και στην αντιμετώπιση κρίσεων.

Στον χαιρετισμό της, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε ότι "η πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών να στηρίζει τα Ελληνόπουλα, σε ένα από τα πιο αποφασιστικά βήματα της ζωής τους, αποτελεί μία μόνον πτυχή του τεράστιου κοινωνικού έργου που επιτελεί, αθόρυβα και ουσιαστικά, ο κορυφαίος θεσμικός φορέας της ναυτιλίας μας". Πρόσθεσε ότι αποτελεί, όμως, και μία δράση που δεν έχει χαρακτήρα κοινωνικής ανταπόδοσης, αλλά χαρακτήρα αναντίρρητα πολλαπλασιαστικό, και μάλιστα μακροπρόθεσμα, καθώς επενδύει στο μέλλον της νέας γενιάς, στο μέλλον της ίδιας της πατρίδας.

Η Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, δήλωσε ότι σήμερα εδώ, στο Ολυμπιείο, τιμούμε τη νέα γενιά αριστείας και στέλνουμε ένα ηχηρό και ουσιαστικό μήνυμα θετικού προσήμου. "Στον σύγχρονο κόσμο που οι παραδόσεις κλονίζονται και οι αξίες αμφισβητούνται συνεχώς, εμείς, με οδηγό τις νέες και τους νέους μας, ενισχύουμε, προστατεύουμε και θωρακίζουμε τις σταθερές μας. Η πίστη της ναυτιλίας των Ελλήνων στο κοινό καλό, συνδέεται με την αριστεία, την παιδεία, τον πολιτισμό μας, το υγιές, θετικό μας μέλλον. Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω τους 65 συναδέλφους μου, που συνενωμένοι πραγματοποιήσαμε το μεγαλύτερο αριθμητικά πρόγραμμα υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών, όχι μόνο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αλλά και της χώρας μας" ανέφερε η κ.Τραυλού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΙΟΒΕ: Ετήσια ανάπτυξη +2,1% το 2024, οριακά υψηλότερη έναντι του 2023

NielsenIQ: Αύξηση 3,4% στο λιανεμπόριο τροφίμων το πρώτο εξάμηνο του 2024

ΤΑΙΠΕΔ: Χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ από το CEF σε τέσσερις λιμένες για υποδομές cold ironing

gazzetta
gazzetta reader insider insider