Mercedes Benz: Στα 4,04 δισ. ευρώ τα κέρδη β’ τριμήνου – Βουτιά 19%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes Benz: Στα 4,04 δισ. ευρώ τα κέρδη β’ τριμήνου – Βουτιά 19%
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε ελαφρώς τις προβλέψεις της για το περιθώριο κέρδους στο 11% από 12%

Στα 4,04 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων και τόκων του β΄ τριμήνου της Mercedes-Benz Group που ισοδυναμεί με πτώση 19%, καθώς η ζήτηση στην Κίνα εξασθένησε απότομα ενώ και οι πωλήσεις των επιβατικών ηλεκτρικών οχημάτων της μειώθηκαν αιφνιδίως.

Παράλληλα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε ελαφρώς τις προβλέψεις της για το περιθώριο κέρδους στο 11% από 12%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes μειώθηκαν κατά 3,7% σε περίπου 496.700 οχήματα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με τις πωλήσεις των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων να μειώνονται κατά ένα τέταρτο. O=ι πωλήσεις των κορυφαίων μοντέλων μειώθηκαν κατά 17%, με την εταιρία να επικαλείται αλλαγές μοντέλων και υποτονική ζήτηση στην Κίνα.

Η Mercedes εντάσσεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο αυτοκινητοβιομηχανιών που αγωνίζονται με την ασθενέστερη ζήτηση στην Κίνα και την πτώση των αγορών αυτοκινήτων με μπαταρίες στην Ευρώπη, αφού οι κυβερνήσεις άρχισαν να μειώνουν ή να τερματίζουν τα οικονομικά κίνητρα. Μόνο η BMW, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Mercedes στα premium αυτοκίνητα, έχει αντισταθεί, αφού παρουσίασε αρκετά νέα μοντέλα με μπαταρίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

SearchGPT: Η OpenAI φέρνει μηχανή αναζήτησης με ΑΙ και απειλεί την Google

Σταθερά τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Vodafone Ελλάδος

ΜΕΤΚΑ: Τι συνεισφέρουν υποδομές και παραχωρήσεις στον όμιλο Metlen – Τα EBITDA και οι προοπτικές

gazzetta
gazzetta reader insider insider